

תלמיד בית ספר ממלכתי בראש העין, שהתקרב לשורשים, ובצעד אמיץ החליט לשים כיפה על הראש ולהגיע עימה לבית הספר, לא האמין שיסבול התנכלות דווקא מהמורה.
זה החל בתחילת שנת הלימודים, כאשר לדברי התלמיד, "המורה נכנס לכיתה, הסתכל עליי ואמר תוריד את זה", מכיוון שהיה עליי עדיין תיק, הורדתי את התיק וישבתי, אך הוא ביקש שוב 'תוריד את זה' כשהוא מצביע על הכיפה. חשכו עיניי, חשבתי לעצמי, למה להוריד את הכיפה?!"
הוא לא רצה להיכנס לעימות עם המורה, אבל העז ושאל במילה אחת: "למה?" המורה השיב: "זה יכול לפגוע בתלמידים אחרים, וזה גם פוגע בי".
"התפלאתי מאוד לשמוע שזה פוגע", אומר התלמיד. "בכל מקום אפשר להסתובב עם כיפה, וכאן מורה יהודי מבקש ממני להסיר את הכיפה מהראש?"
בעקבות כך, סירב התלמיד להסיר את הכיפה, וישב בכיתה מכונס מעצמו, משתדל להתעלם ממבטיו החמורים של המורה.
אלא שבכך לא תם הסיפור. למרבה הפלא, למחרת הגיעו כאות הזדהות תלמידים נוספים עם כיפה על הראש, ומאז לדבריו, הוא רואה עוד ועוד כיפות על ראשי תלמידים שמצטרפים למחאה היהודית.
ומה יקרה כשהמורה יראה את התופעה? "אני אמנם לא רוצה שהמורה יתחיל להתנכל לי בכל מיני דרכים, אבל אני לא אוותר על הכיפה. גם במחיר של ויתור על המסגרת. זה סמל יהודי ואני גאה לשים אותו על ראשי", הוא מצהיר.
רכז הנוער שעוסק בהדרכה ומכיר את הנער, מוסיף ואומר "אני מקיים שיעורים מידי ערב, ומכיר את התלמיד כ-5 חודשים, הוא התקרב בהדרגה, עד שהחליט מעצמו לשים כיפה על הראש".
מבדיקה של נהלי בית הספר עולה, כי למעט הסעיף העוסק בתלבושת ומחייב את התלמידים "להופיע בין כותלי ביה"ס בתלבושת אחידה", וכן "חל איסור להגיע לביה"ס במכנסיים קצרים", אין כל סעיף האוסר לשים כיפה על הראש, או כל פירוט חיצוני אחר.
מה יקרה לתלמידים שהחליטו ללכת עם כיפה? האם הנהלת בית הספר תתערב בנושא, וכיצד? נמשיך לעקוב ולדווח.