

בזמן שרבים מעמך בית ישראל מנצלים את ימי בין הזמנים לחופש, מנוחה וטיולים, מתברר כי בישיבות חסידיות רבות מעדיפים לוותר על החופשה בחודש אב ומקצרים אותה ככל שניתן.
בישיבות גור החלו ימי "בין הזמנים" מספר ימים לפני תענית תשעה באב, והסתיימו אתמול בתאריך ט"ו באב כשהבחורים שבו לתלמודם.
ההורים, כצפוי, מרוצים. "זו יוזמה ראויה לשבח", אומר אביו של אחד הבחורים. "לא מומלץ שבחורי ישיבה השוקדים בכל השנה על תלמודם ומתעלים בחסידות וביראת שמיים יסתובבו ברחוב בימי הקיץ".
מבחינתו, שבוע חופש הוא די והותר כדי להתאוורר, לאזור כוחות ולשוב עם רעננות מחודשת להיכלי הישיבה.
גם בישיבות בעלזא מקיימים "בין הזמנים" מקוצר שמתחיל לאחר תשעה באב ומסתיים בשבוע הבא לאחר יום השנה לפטירתו של האדמו"ר הקודם רבי אהרון מבעלזא זצוק"ל, החל בכ"א באב.
הבחורים כלל אינם שבים לביתם - אומר לנו גורם בחסידות - הם נמצאים במסגרת הישיבה שעורכת להם קעמפ מיוחד. כמובן שהאווירה משוחררת יותר בהשוואה לזמן הלימודים הרגיל, אבל "אין מדובר בהתפרקות חלילה, אלא בנופש תורני איכותי".
גם בישיבת צאנז נסעו בחורי הישיבה בצוותא לשבוע של נופש בקעמפ שנערך בעיר מגדל העמק, שם הבחורים שומעים הרצאות תורניות ונהנים מטיולים בקברי צדיקים.
לקראת השבוע הבא,ישובו כולם יחד לישיבה לפתיחת הזמן החדש.
בישיבת טשעבין בירושלים יזמו מסגרת מיוחדת בהיכל הישיבה שבה מי שלומד מספר שעות רצופו בכל יום זוכה לתגמול כספי גבוה. כך, רבים מהתלמידים בחרו לנצל את ימי בין הזמנים כשהם שקועים בלימוד בהיכל הישיבה ולא בטיולי סרק.