לאחר סאגה ממושכת

"העדה" התירה עליית כהנים לרשב"י

יותר משנתיים אחרי שהחלו הדיונים בנושא ונאסרה כניסת כהנים לציונו של רבי שמעון בר יוחאי, בד"ץ "העדה החרדית" הביע הסכמה עם פסיקת וועדת הרבנים לענייני מירון. המשמעות: דרך בורמה - בה היו עולים במשך כל השנים - מותרת לכהנים. האדמו"ר מתולדות אהרן צפוי להדליק את המדורה (בארץ)

|
45
| כיכר השבת |
חוגגים במירון. עכשיו, גם הכהנים יכולים (פלאש 90)

נצחון לחסידות "תולדות אהרון" בקרב התורני-הלכתי בנוגע לעליית כהנים לציונו של רבי שמעון בר יוחאי.

הסוגיה ההלכתית עלתה לדיון לפני כשנתיים, עם הקמת מרפסת הכהנים ברחבת הציון, לאחר ש"אתרא קדישא" טענה כי היא נבנתה על שטח של קברי קדמונים.

בנוסף, נטען כי כל העלייה להר אסורה הלכתית וזאת בשל מערות הקבורה שנמצאות תחתיו. המתירים, לעומת זאת, האשימו את הגורמים כי האיסור החדש נובע מאינטרסים.

נטען כי מדובר באיסור שקרי שנועד למנוע מכ"ק האדמו"ר מתולדות אהרון שהינו כהן, את מצוות ההדלקה המסורתית ברוב עם ברחבת הציון.

אשתקד, בשל הספק ההלכתי שנוצר, נאלץ האדמו"ר לעלות לציון בתוך אוהל מיוחד שהוקם, שחצץ מפני טומאת הקברים.

חודש אחר-כך, בחודש סיוון, נכנסה ועדת הרבנים לענייני מירון בראשות הרב שמואל אליעזר שטרן, הרב מרדכי גרוס והרב מאיר סירוטה לעובי הקורה והחלה לבדוק את מקורות הספק ההלכתי ואת הצדדים לכאן ולכאן.

הרבנים פקדו את הציון עשרות פעמים. הם נפגשו עם שני הצדדים, וכעבור דיון ממושך מסרו את מסקנותיהם למרן הגרי"ש אלישיב.

לדבריהם, מהבירור ההלכתי שערכו עולה כי דרך בורמה - בה היו עולים במשך כל השנים - מותרת לעלייה לכהנים.

גם בדיון שנערך בבד"ץ העדה החרדית הסכימו הדיינים עם החלטת הוועדה וסמכו ידיהם על כך.

ואכן, השנה יוכל האדמו"ר מתולדות אהרון לעלות בדרך המלך ולקיים את ההדלקה המסורתית ברוב עם.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

45 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

17
מה הדת שלנו עובדת בחפלות? בקבוצות ? מה זה צריך להיות ? "היה עז כנמר" פרושו : הנמר הוא חלש יותר מאריה או מקרנף אבל כל הענין שהוא עז שהוא הולך לבד ולא בקבוצות כמו כל שאר החיות .. . שונא לשמוע שאתם מקטלגים ועושים קבוצות כל הזמן . !!
שישקו
תהיה בשקט הגיגך לא מעניינים
שב בשקט
16
גם לחמורים יש זכות תגובה
משיגענר
15
לא בגלל שהרבי שלכם רוצה לרקוד במירון צריכים כל הכהנים להיכשל בטמאת המת
נחום אטיק
נחום אטיק בזכות הרבי שלהם שרוצה לרקוד במירון זכו כל הכהנים שהענין נבדק לעומק על ידי רבנים גדולים וחשובים ועל ידי פוסק הדור הגרי"ש אלישיב שליט"א (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נחום איש גם זו
הרי כל האיסור היה רק על הרבי אז למה אתה כותב "כהנים"
צבי מיכל הלר
במירון כבר מאות שנה נסעו רבנים וכהנים ללא שום חשש מה קרה פתאום יש קברים רק בגגלל הכהן הידוע
פרץ וגשל
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות