התפתחות בפרשת עתירת עו"ד ד"ר אביעד כהן כנגד הרכב הגוף הבוחר לרבנות ירושלים: בג"ץ דחה הערב את הבקשה לצו הביניים, ואף ביקש מהעותרים "לשקול את משיכת העתירה בתוך 7 ימים".
גם בנוגע לבקשת בא-כוח העירייה עו"ד יוסי חביליו שהיה המשיב בעתירה מטעם ראש העיר ועיריית ירושלים, לדחות בשלב זה את העתירה לנוכח הענות השר מרגי להורות על כינוס נוסף ל'ועדת החמישה', אולם להשאיר את העתירה תלויה, סירב בית המשפט, בטענה כי עו"ד חביליו אינו העותר אלא משיב בעתירה, ועל כן אינו יכול לבקש בקשות מסוג זה.
הרקע לעתירה הינה טענת העותרים, כי שורת תקלות אירעה בכל הליך הבחירה של חברי הגוף הבוחר, החל מדרך פרסום הנהלים, ועד לכינוס הוועדה בה נבחרו נציגי בתי הכנסת.
בתשובתו לבג"ץ גיבה ראש העיר ברקת באמצעות עו"ד חביליו את טענות העותרים, וטען כי לא זומן כדין לישיבת הוועדה. ברקת אף הוסיף את דעתו לגבי הרכב הגוף הבוחר, כי הוא צריך להביע רוב ציוני ולא רוב חרדי.
"לא תקין שהציבור הציוני המהווה 2/3 מתושביה של ירושלים קיבל רק 40% מהנציגים, ואילו הציבור החרדי המהווה רק כשליש מהתושבים, קיבל בגוף הבוחר 60%" כתב ברקת בתשובתו והוסיף, "לא תקין ששני רבני העיר יהיו מן המגזר החרדי".
מנגד ביקש השר לענייני דתות יעקב מרגי לדחות את העתירה בנימוקים שונים, בין היתר בנימוק כי "הטענות כנגדו על כינוס לקוי של הוועדה אינן נכונות, זאת מאחר והסמכות הבלעדית לכינוס הוועדה נתונה בידי יו"ר הוועדה, וכמו"כ היה פורום חוקי למשתתפים מאחר ועל פי התקנות נדרש פורום של שלושה משתתפים ובהם היו"ר".
אין ספק כי החלטתו מהשבוע של השר מרגי לכנס שנית את הוועדה, טרפה את הקלפים לעותרים. אלא שאסור לשכוח, כי המדובר בשלב ביניים בלבד, ובהמשך בהחלט עשוי בג"ץ להתערב ולהפוך על פיו את הרכבה הנוכחי של הוועדה המקיימת בהרכבה הנכחי רוב חרדי דחוק, ולכפות גוף בוחר בעל הרכב שונה, כזה שיכתיב מינוי רבנים המקובלים על ראש העיר ברקת.
מכל מקום, החלטת בג"ץ מהיום על דחיית העתירה בשלב זה, התקבלה היום בסיפוק רב במשרד הדתות, למרות שכולם מבינים כי מדובר בשלב ביניים טכני, שאינו מעיד כלל וכלל על תוצאות העתירות, שללא ספק עוד יהיו בהמשך.