חבר-הכנסת הרב חיים אמסלם הבטיח להניח את הדברים על השולחן אבל בסוף הטיח את האשמה בראשי ש"ס בשליחת בנותיהם למוסדות חינוך אשכנזיים.
קשוח יותר היה אמסלם כלפי מנהלי הסמינרים: "צריך ללכת נגדם ביד קשה. משרד החינוך צריך לעצור להם תקציבים כבר כשעולה חשד לאפליה ולהפוך את הסמינרים לאזוריים. כך נפחית מכוחם העצום של המנהלים. זו קבוצה חזקה ועשירה ביותר שאפילו הרבנים ומשמשיהם חוששים מהם".
בסך הכל, התקיים הבוקר בוועדת החינוך של הכנסת, דיון ענייני בסוגייה, למרות שמטבע הדברים הטונים עלו לעיתים והמתח מכיוון אנשי האופוזיציה של ש"ס, אמסלם, יואב ללום ויוני מזרחי הורגש היטב באוויר.
"לערב את המשטרה"
מנכ"ל משרד החינוך, ד"ר שמשון שושני, המליץ בדיון לערב את המשטרה בבעיה: "בכל מקרה של אפליה גלויה, שהיא הפרת חוק והיא בגדר עבירה פלילית, אני מציע לגשת למשטרה. הבעיה היא שיש מקרים של אפליה סמויה שקשה מאוד לגלות אותה ויהיה עוד קשה להוכיח אותה. אני מקיים בירורים ואנחנו פועלים במשך השנה לחשוף את התופעות האלו".
עו"ד יואב ללום האשים דווקא את משרד החינוך ש"הפקיר את הגיזרה ומאפשר למנהלי סמינרים לעשות כרצונם ולסחור בנשמות התלמידות".
יוני מזרחי דווקא הסביר את פשר ההיעלמות התמוהה של חברי הכנסת של יהדות התורה, למרות היות יו"ר הסיעה ח"כ מוזס, חבר קבוע בוועדת החינוך.
"חברי-הכנסת של ג´ החרימו את הישיבה, בשל האפלייה הסמויה שמחשיפתה הם חוששים", האשים מזרחי. "בעניין האפלייה הגלויה קל לנו יותר לטפל, אבל ראוי להעלות את הנושא הזה ולהציפו".
הוא גם זוקף את פעילות ש"ס בעת האחרונה לזכות פעילותו של ללום, "תנועת ש"ס לא פתאום קמה בבוקר והבינה שיש אפליות, אלא בגלל שיש מי שצועק ומעלה את הנושא לסדר היום, גם הם מבינים שצריך לעקור את התופעה מן השורש".
זאב פרגן לאמסלם
ש"ס שחששה מהפקרת הבמה לאמירותיו של אמסלם, שיגרה נציג מטעם הסיעה, את ח"כ ניסים זאב, לאחר שאמסלם מבחינתם אינו נחשב למייצג הסיעה. מזרחי דווקא פירגן לח"כ זאב ואמר, "הוא אמר דברים חשובים בדיון, למרות שהוא נוקט בגישה אחרת משלנו".
ח"כ מוזס הסביר את אי הופעתו בוועדה, בטיעון כי האפלייה איננה גזענית שהרי מתוך 40 הבנות שנותרו בבתיהם ללא מקום לימודים, חלקם ממוצא אשכנזי.
דברים דומים אמרו גם איתמר בר עזר מנהל אגף החינוך החרדי בעיריית ירושלים, "לכל משפחה, אופי, צבע וטבע משלה, ויש צורך להתאים ביניהם.
בר עזר הדגיש כי לא מדובר בראייה גזענית אלא השקפות עולם שונות. ומנהל אגף החינוך בעיריית בני ברק, יונתן ספרא, שאמר כי נכון לעכשיו, 11 בנות - מתוכן תשע ספרדיות, עדיין לא משובצות במוסדות החינוך.
ספרא התלונן על מצוקה במבנים ושטחים למוסדות, וטען כי כל המגזרים סובלים מ´אי-קבלה´ למוסדות החינוך, אלא שהם "משלימים בקלות יחסית עם שיבוץ למקום שלא היה בעדיפות הראשונה, ולכן לא נתקעים בבית".