הוראותיו של גאב"ד העדה החרדית, הגרי"ט וייס, יושמו במלואן גם השבת. כ-2,000 איש הפגינו אחר הצהריים סמוך לשכונת מאה שערים כמחאה על פתיחת חניון קרתא בשבת, אך כמו בשבת הקודמת, ההפגנות לא חצו את חומות השכונות החרדיות והשקט שוב נשמר.
גם השבת, המשטרה נערכה בכוחות גדולים סמוך למפגינים אך לא עשתה בהם שימוש.
כ"ק האדמו"ר מתולדות-אהרן, שחסידיו עומדים בראש המפגינים, נכח השבת במחאה. ראשי החסידות נשאו דברים חוצבי להבות בפני האלפים שהתאספו בפאתי מאה שערים.
בתוך כך, דווח השבוע בכיכר השבת כי בימים האחרונים פנו לראש העיר ברקת הנציגים החרדיים, בבקשה כי יסיים את הפרשה מהר ככל האפשר. ראש העיר החליט כי לאחר מפגן הכוח המשטרתי, הצעד הראוי הוא פשרה מהירה שתניח את דעת כל הצדדים ותפסיק את הריטואל הקבוע של הפגנות, פצועים וכו' שאומנם מצייר אותו כגיבור מקומי הנלחם בחרדים אבל לטווח ארוך צובע אותו כראש עיר שאינו מצליח לשמור על שקט בעירו.
כל זאת על רקע הסתבכות עם העובדים שהביאה לשביתה שהעיקה על התושבים וגם היא לא נחשבה הצלחה יוצאת דופן של ראש העיר.
בתיווך של גורמים חרדיים שונים התפתח ערוץ תקשורת ישיר בין ברקת לבין אנשי העדה החרדית, ובעקבותיו כבר התקיימו כמה פגישות בין אנשי ראש העיר לבכירים ב'עדה'.
בין השאר נפגש אברהם קרויזר, היועץ החרדי של ברקת, עם הרב שלמה פפנהיים, שהוא הדמות המרכזית בגוף המרכזי של העדה, מועצת הכ"ג, שהיא למעשה הוועד המנהל שלה.
בפגישה זו עלו פתרונות אלטרנטיביים אפשריים לחניון 'קרתא' שמעורר מחלוקת כה עזה, כאשר על סדר היום עומדים מגרשים פתוחים באותו איזור של קירבת שער יפו, שההבדל בינם לבין חניון 'ספרא', שהחניון הוא מערכת כלכלית מסודרת, ואילו המגרשים עליהם מדובר הם איזור פתוח, שסביב לו לא מתקיימת מערכת כלכלית מסודרת ובוודאי שאין מדובר בגוף ציבורי. בין השאר כבר הספיק הרב פפנהיים לערוך סיור משותף עם מהנדס העירייה שבו בחנו השניים מגרשים אלטרנטיביים אפשריים.