עולים על מדים

גאווה בצה"ל: שיא בגיוס חרדים השנה

צה"ל מציג השבוע את נתוני גיוס החרדים, והם מצביעים על גידול של 25% במספר המתגייסים לעומת 2009, ובשיא מבחינת מספר המתגייסים החרדים. ועדיין, בצה"ל טוענים כי הממשלה לא עושה די בסיוע לשילוב החרדים בצבא. "במשרדי הממשלה לא מבינים שגיוס חרדים זו השקעה לטווח ארוך" (צבא)

|
9
| כיכר השבת |
אילוסטרציה (פלאש 90)

לקראת תום השנה האזרחית, בוחרים בצה"ל להציג נתונים מאוד משמחים מבחינתם, בכל הקשור לגיוס חרדים. לפי הנתונים, כאלף צעירים חרדים ואברכים התגייסו בשנה החולפת לשירות סדיר.

לפי הנתונים שפורסמו בעיתון "הארץ", מדובר בגידול של 25% במספר המתגייסים לעומת 2009, ובשיא מבחינת מספר המתגייסים החרדים.

כיום, כ-2500 חרדים משרתים בצה"ל, רובם בפרויקטים יחודיים לחרדים ובנח"ל החרדי.

רובם של החרדים מתגייסים במסגרות שח"ר, באמצעותן רוכשים החיילים מקצועות שונים. במדינה רואים בכך ניצחון כפול: החרדים גם משרתים בצה"ל ומאוחר יותר מצטרפים לשוק העבודה באמצעות המקצוע שרכשו.

לפי נתונים שנמסרו ל"הארץ", לפרויקט שח"ר - שהחל ב-2007 בחיל האוויר כמסגרת ניסיונית עם 38 משתתפים - התגייסו ב-2010 לא פחות מ-530 חרדים, הרבה יותר ממספר המתגייסים לנח"ל החרדי.

בצבא לא מתכוונים להסתפק בנתונים המרשימים מבחינתם, ובעתיד הקרוב ישיקו פרויקטים נוספים המיועדים לחרדים בלבד.

ועדיין, בצה"ל טוענים כי הממשלה לא עושה די בסיוע לשילוב החרדים בצבא. "במשרדי הממשלה לא מבינים שגיוס צעירים חרדים יחזיר את עצמו בריבית דריבית.

"מבקשים מאתנו לדווח על מספר חיילים, בלי להבין שיש כאן משהו יותר גדול, בלי להבין ש-104 חיילים הם 104 משפחות, בלי להבין שיש כאן משהו מעבר לתקופת השירות בלבד. מי שעושה צבא הוא אחר כך משלם מסים, הוא תורם למדינה", אמר גורם בצה"ל לעיתון הארץ.

"הצבא לא יכול להחזיק את הכל לבד", אמר אותו גורם. "רק המזון בכשרות מהדרין עולה לנו 4.5 מיליון שקלים בשנה, וחיילים שיש להם משפחה זכאים על פי חוק לתשלומי משפחה, שזה 4,200 שקלים לחייל בחודש. זו לא משימה של הצבא לבדו, זה אינטרס של החברה".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
1000 חרדים התגייסו השנה?? 1000 בכ-ל השנה? זה כלום. תזכורת- בהסדר "תורתו אומנותו" יש 62,500 משתמטים. איזו תרומה..ואוו..כל הכבוד..
ילד טוב
5
בס"ד אני בוגר מתיבתא וישיבה קטנה שהחליט להתגייס לצה"ל ליחדיה מובחרת באנטיפדא הראשונה1992 . בתקופת השירות שלי ביחידה במשך שלוש שנים גלתי לתדהמתי שרוב החיילים ביחידה שלי כולם חובשי כיפה בסתר. לאחר השירות שלי כבר חזרתי למסלול והקמתי בית על טהרת הקודש. המסכנה: להיות קדוש בצה"ל במדיניות הקיימת זה לא מ
אלון
4
לימוד תורה מציל את ישראל מאויבנו ומציל את הצבא. כל יהודי שעוזב את הישיבה כדי להתגייס, זה בזבוז נורא וסכנה לכולנו!
א. לוי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות