

שורה ארוכה של רבנים ואישי ציבור משתתפים היום ב"וועידה השנתית של רבני ישראל" - מעמד מרשים ובלתי נשכח לכבודה של תורה המתקיים היום, במלון רמדה רנסאנס בירושלים.
המעמד מתקיים בראשות הראשון לציון והרב הראשי לישראל, הרב שלמה עמאר והוא החל הבוקר ויימשך אל תוך השעות הקטנות של הלילה. הוא יכלול ארבעה מושבים, במהלכו יתפלפלו הרבנים ויעסקו בנושאים העומדים על פרק עולם הרבנות.
נושאים כמו "ביצור חומת הכשרות", "עולם ההוראה לאן", "האתגרים של ימינו בעולם החסידות", עולים על שולחן הדיונים ומקבלים התייחסות ממרצים ורבנים בעלי שם.
בשעות הערב יערך ערב הצדעה חגיגי לרבנים במעמד שרים, חברי-כנסת, דיינים, רבני ערים, רבני קהילות וחברי מועצת הרבנות הראשית לישראל. את המעמד יכבד בנוכחותו ר' לוי לבייב, יו"ר איגוד הקהילות היהודיות בחבר-העמים וקונגרס יהדות בוכרה.
במהלך נאומו דיבר הגרמי"ל לנדא בכאב רב על הפרצות בנושא הכשרות בארץ. הרב לנדא, שתחת חסותו פועלת אחת ממערכות הכשרות הגדולות והמצליחות בישראל האריך בנושא חשיבות שמירת הכשרות לגוף ולנפש של היהודי.
הרב לנדא הוסיף וציין כי יש חשיבות מכרעת להפרדה בין מערכת הכשרות ההלכתית, שעליה אמור להיות הרב אמון באופן מוחלט, לבין המערכת הכספית. "יש להפריד את הרב המעניק את הכשרות מהנושא הכספי לגמרי, וזה המתכון היחיד הבטוח להצלחה בכשרות".
כיכר השבת מעביר את האירועים בשידור חי, המועבר על ידי חברת שרלייב.
לצפיה בשידור החי לחצו כאן