איך ייתכן שהטלית קטן הזו עולה רק עשרה שקלים?
בוודאי שייתכן, אם לוקחים בחשבון שישנם יצרנים שגילו את ההזדמנות העסקית הגלומה בתשמישי קדושה והם מעסיקים 'קבלני קשירה' בסין.
ישראל עם קדושים, מחפשים מצוות ומעשים טובים לקראת הימים הנוראים. מידי שנה נרשם גידול של עשרות אחוזים במכירת טליתות גדולות וקטנות בחודש אלול. כאן מצאו להם יזמים זריזים דרך מקורית להתעשר. את קשירת הציציות הם מבצעים בסין, שם כידוע, כוח העבודה זול, וניתן למכור ציצית במחיר של 10 שקלים ליחי' ואף להרוויח על כך.
אחד מיצרני הטליתות בארץ מתרעם ותוהה, "אם בד הציצית עולה במקרה הטוב 2-3 שקלים, ופתילי הציצית (ייצור מכונה) עולים כ-8 שקלים, אם נוסיף לכך את שכר המינימום של הקושרים וכמות ההספק לשעה, מלבד רווחי הסוכן שבדרך והמוכר הסופי, יתקבל מחיר בסיס של 25 שקלים לפחות".
נו, גם אנחנו שואלים, כיצד באורח פלא צנח מחירה של הציצית והוא עומד סביב 9-10 שקלים?
מתברר שזו הונאה בסדר גודל לא קטן. בה מעורבים אלפי סינים שלמדו לקשור ציציות לפי כל המנהגים הידועים לנו מי כשיטת ה'בית יוסף' ומי כשיטת ה'אריז"ל'...
נניח שאין בעיה בכך שהגוי יכניס את הלולאות, אך הקשירה, זו המחייבת "לשם מצוות ציצית", מי הוא זה שאומר בטרם כל קשירה ומכוון את דעתו לקיום מצוות ציצית? הפועל הסיני? הערבי? הקמבודי?
אל תשכחו שיצרנים אלו גם מתהדרים ב'פיקוח'. מיהו המפקח עליהם?
ועדי הכשרות העירו על כך מזמן וטענו שהשוק פרוץ לכל מי שמעוניין לעשות רווח קל על גבם של ציבור שומרי המצוות. אם זו לא הונאה, מה היא הונאה?
עצה מעשית: אל תקנו ציצית אם מחירה נושק ל-10 שקלים. והקפידו לקנות רק בחנויות שמנוהלות על ידי יהודים יראים ושלמים שאתם סומכים עליהם.