הסערה הגדולה והמתיחות הדיפלומטית בין ישראל לשבדיה בימים האחרונים, על רקע פרשת 'עלילת הדם', אותה פרסם עיתון בשבדיה הטוען כי צה"ל סוחר באיברי הפלסטינים שנהרגו, יחד עם הסירוב העיקש של ראש ממשלת שבדיה, ושר החוץ בה, לגנות את המאמר, בנימוק של 'חופש הביטוי', הביאו להאשמת השבדים באנטישמיות. טענה שבאה בין היתר, בעקבות מקרים בהן לא נקטה ממשלת שבדיה עמדה נייטרלית, כאשר המדובר היה בגינוי לישראל.
הדברים הללו, ובעיקר האשמת השבדים באנטישמיות מוסווה מתחת לטענות 'חופש הביטוי', הביאו את האדמו"ר מקאליב שהיגר אחרי השואה לשבדיה, יחד עם רעייתו הרבנית, לדבר כנגד האשמות הללו, ולהזים את הטענה כאילו העם השבדי אנטישמי.
בראיון בלעדי ל'כיכר השבת', מספר האדמו"ר על תקופת שהייתו בשבדיה, אליה היגר לאחר השואה. "אי אפשר לתאר את האהבה שהשבדים נתנו לנו, הגענו אנשים שבורים ורצוצים והם התייחסו אלינו ביחס נדיר שלא מוצאים בעולם, דאגו לנו כל כך יפה כאילו היינו הילדים שלהם. עד היום אני מוקיר להם טובה על היחס הזה, שקיבלנו מהעם השבדי בימים הקשים ההם. היינו שם תקופה לא קצרה, וגם הרבנית הפעילה שם בית תמחוי לכ-1000 פליטים יהודים ניצולי שואה".
"היחס המיוחד שלהם ליהודים", מספר האדמו"ר, "גרם להרבה פליטות יהודיות ניצולות שואה להתפתות ללכת עם בחורים גוים -שבדים. פעם אחת ראיתי שם קבוצה של בחורות יהודיות כאלו, שהתפתו ללכת איתם, ופרצתי בצעקות רמות. אמרתי להן שכל מה שההורים שלהם בקשו, רגע לפני שהכניסו אותם למשרפות בהאושוויץ, היה שילדיהם ישארו יהודים. בתגובה הן פרצו בבכי, ולמחרת אמרו לי שהן עזבו הכל ונרשמו לעלייה לארץ ישראל".
אז מה גורם למתקפה השבדית הלא אופיינית על ישראל, ועוד יותר, לסירוב העיקש של ממשלת שבדיה לגנות את עלילת הדם הזו? "מדובר בהסתה שמישהו זר עשה שם מבפנים. מה שאני שומע כעת, ברור ללא ספק שאלו לא השבדים. כנראה שנאצים ואנטישמיים שהיגרו לשבדיה לאחר המלחמה, יושבים בה ומסיתים את העם השבדי וזה מזיק".
בהמשך להתייחסות לסוגיית האנטישמיות, פונה האדמו"ר, שהוא גם נתין אמריקאי, באנגלית לנשיא ארה"ב, וקורא לו להילחם באנטישמיות. "זכור אדוני הנשיא מי היה זה שהחל את המשבר הכלכלי, כשזרק את הדולר" הוא אומר, כשהוא מתכוון כמובן לאמירה האירנית אשתקד על הפסקת השימוש בדולר למסחר בנפט. צעד שהיה ייתכן אולי זה שהחל את המפולת הכלכלית האמריקאית, שגררה איתה יחד את העולם כולו, אך נמנע במכוון מלהזכיר את שמו של הנשיא האירני אחמדיניג'אד.
המקרה הזה, אומר האדמו"ר, אינו חד פעמי. עוד יהיו הרבה דברים כאלו. אלו שמסיתים, מסיתים לא רק נגדנו, אלא נגד הדמוקרטיה, וצריך לפרסם את זה בכל העולם.
ויש גם קריאה לאחדות פנימית בתוכנו: "אם אנו נתאחד בתוכנו, אף אחד לא יוכל להזיק לנו".