יום רביעי, מוצאי שושן פורים, שנת תשס"ט. הלילה פורש על רחוב רשב"ם בבני ברק, אך במעונו של מרן שר התורה הגאון רבי חיים קנייבסקי, העניינים כרגיל. זה יוצא וזה בא להתברך ומרן מנצל כל רגע, ללימוד התורה.
עד שנפתחה הדלת, ואל חדרו של שר התורה נכנסו בזה אחר זה, יו"ר 'דגל התורה' חבר-הכנסת משה גפני, יו"ר 'ישראל ביתנו' אביגדור ליברמן וחבר-הכנסת עוזי לנדאו.
היה זה כחודש לאחר הבחירות לכנסת ה-18, שהוקדמו לאור התפטרותו של ראש הממשלה דאז, אהוד אולמרט. באותן בחירות, ישראל ביתנו קיבלה 15 מנדטים ויהדות התורה קיבלה חמישה מנדטים.
אגב, בבחירות הללו ציפי לבני וקדימה קיבלו 28 מנדטים, בעוד בנימין נתניהו והליכוד קיבלו 27 מנדטים, אך בסופו של דבר, נתניהו הקים את ממשלת ישראל ה-32, לאחר ש-65 ח"כים המליצו עליו לנשיא, לעומת 28 שהמליצו על לבני, ומאז ועד היום הוא מכהן כראש הממשלה.
באותם ימים דיווחו כלי התקשורת כי במהלך הפגישה במעונו של מרן שר התורה, עלו נושאי דת ומדינה, בהם ברית הזוגיות, שהיה אחד הנושאים שעמדו במוקד המחלוקת סביב הקמת הממשלה.
גפני, הציג לרב את החשיבות של המפלגה שהיתה אז השלישית בגודלה, וליברמן מצדו, לפי הדיווח באותם ימים של רונן מדזיני ב-ynet, אמר לרב קנייבסקי הוא בא ממשפחה מסורתית ולכן היה חשוב לו לתאם את עמדתו עם הרב. הוא סיפר לרב כי "יש הרבה זוגות שבאו מחוץ לארץ ויש איתם בעיות בכל הקשור לנישואין", ואמר כי "אנחנו רוצים לקדם את הנושא".
במהלך השיחה, הרים שר התורה את ידו, הניחה על ח"כ גפני, והבהיר ליו"ר 'ישראל ביתנו' כי הוא סומך על יו"ר 'דגל התורה'. "אני סומך על גפני", אמר שר התורה לליברמן, "ההבנות שהוא (גפני) יגיע אליהם, מקובלות גם עלי".
בסופו של דבר, כעבור כשלושה שבועות, ב-31 במרץ, הושבעה הממשלה ה-32, בה היו חברים זה לצד זה - ישראל ביתנו, יהדות התורה וש"ס. מני אז, הפך ליברמן את עורו, ומאחד שהיה שותף מלא עם החרדים, הפך לאחד המסיתים הגדולים נגד הציבור החרדי, כאשר סיסמת הבחירות הנוכחית שלו קוראת לעשות "סוף לשלטון החרדים".