בבית החולים הדסה עין כרם מטופלים הערב (מוצ"ש) ארבעה ילדים שחלו בקורונה ומאושפזים בטיפול נמרץ. ל'כיכר השבת' נודע, כי שלושה מהם ממשפחות חרדיות, כאשר מצבו של אחד מוגדר קשה מאוד, למרות שאינו בעל עבר של מחלות רקע כלשהן.
הארבעה נמצאים ביחידת טיפול נמרץ ייעודית לילדים חולי קורונה, ראשונה מסוגה בארץ, שנפתחה בערב שבת לאור ריבוי מקרים המחייבים טיפול רפואי דחוף שכזה.
ביחידה, הממוקמת סמוך ליחידת טיפול נמרץ ילדים הרגילה - אך כמובן לחלוטין במבודד ממנה, מאושפזים ארבעת הילדים, שמצבם של שלושה מהם מוגדר קשה מאוד.
שניים מהפעוטות, בן שנתיים ובן שישה שבועות, סובלים ממחלות רקע קשות כרוניות. אך לשניים האחרים, בן 13 ימים שבמצב יציב ובן תשעה חודשים שמצבו קשה, אין עבר רפואי בעייתי. רוב הפעוטות ממשפחות חרדיות.
יצוין, כי התינוקות הקטנים אינם ילדיהם של הנשים שחלו בקורונה ויולדו בהליך חירום בשל מצבן הקשה - כ-20 כאלו עד כה - ועדיין נלחמות על חייהן.
ד"ר אורי פולק, מנהל המערך לטיפול נמרץ ילדים בהדסה עין כרם, מסביר: "נאלצנו להקים יחידת טיפול נמרץ עבור ילדים ותינוקות חולי קורונה, הזקוקים להנשמה או לטיפול נמרץ, על ידי צוות שהמומחיות שלו היא הרדמה וטיפול נמרץ בילדים".
"שלושת התינוקת המטופלים אצלנו מונשמים ומורדמים, סובלים ממחלה ריאתית משמעותית ומצבם קשה מאוד, ותינוק נוסף במצב יציב", פירט הרופא הבכיר.
סוניה שרעבי, האחות הראשית ביחידה לטיפול נמרץ ילדים ב'הדסה', הוסיפה: "מדובר בתינוקות שגם הוריהם בעצמם או חלק מבני משפחתם חולים. ההורים יכולים להגיע לכאן, והיו רוצים לשהות כאן 24/7, אך נקרעים בין הטיפול בילדים האחרים בבית לבין השהייה פה ביחידה לצד התינוקות. חלקם נמצאים כל הזמן על הציר של בית- בית חולים".
"כאנשי צוות, כולנו מכילים את הקושי העצום שלהם. הרי התינוקות זקוקים לחיבוק ולמגע, וכשאין הורה לידם מאוד קשה לחשוב על ההתמודדות שלהם. כולנו מנסים לסייע בכל דבר, וכמובן שתמיד נמצאים אנשי צוות בפנים, שעות ארוכות, כדי להשגיח מקרוב".
האחות הבכירה שיתפה: "רק עכשיו סיימתי שיחת ווידאו עם משפחתו של התינוק בן החודש וחצי, כשכל ששת אחיו צפו בו ממרחק ואמרו שהאח הקטנטן שלהם חמוד ומתוק. זה שובר את הלב. לכן עלינו מוטלת האחריות גם לטפל ולשמור על מקצועיות ברמה הכי גבוהה, וגם לחבק וללטף ולסייע רגשית, ולהיות כמובן זמינים בכל רגע ורגע, כדי לחבר את ההורים והאחים אל הקטנטנים".
"העומס רב, והצוות שלנו עושה עבודת קודש מסביב לשעון, במשמרות קשות", הדגישה סוניה. "האחיות בחלקן מנותבות למחלקות הקורונה של המבוגרים, שם הן מסייעות רבות כמומחיות בתחום הנשמה וטיפול נמרץ, ומי שנשארו לעבוד כאן ביחידת הילדים שלנו, מתחלקות בין הטיפול בילדים חולים במחלות שונות במצב קשה, לבין הילדים החולים בקורונה במצב קשה".
האחות הראשית בהדסה עין כרם סיימה ואמרה: "כל ילד הוא עולם ומלואו; חלקם ללא ההורים לצידם, והטיפול הוא צמוד, יום ולילה, שעות ארוכות בבגדי המיגון המסורבלים, עם החייאות קשות, ממושכות ובלתי צפויות, תוך מעקב מדוקדק אחרי כל נשימה".