סגן יו"ר הכנסת, ח"כ משה ארבל, פנה ליועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, בבקשה לקיים את לשון החוק ולהעניק ייצוג הולם לחרדים: "ישנה התעלמות מוחלטת מבני האוכלוסייה החרדית".
במכתבו ליועמ"ש כתב ח"כ ארבל: "לאחרונה פרסמה פרקליטות המדינה את סיכום שנת 2019 של עבודת הפרקליטות. בסיכום מפורטים נתונים ביחס לעבודת הפרקליטות על חטיבותיה השונות וביחס לכוח האדם בפרקליטות. בין היתר, הוצגו בסיכום תחת הכותרת "העדפה מתקנת" נתונים בעניין מספר העובדים בפרקליטות שהם בני החברה הערבית, הדרוזית והצ'רקסית וכן עובדים יוצאי אתיופיה".
לדבריו: "חוק שירות המדינה קובע חובת ייצוג הולם בקרב העובדים בשירות המדינה, בכלל הדרגות והמקצועות, בכל משרדי הממשלה ויחידות הסמך, של בני האוכלוסייה הערבית, יוצאי אתיופיה וכן בני האוכלוסייה החרדית. בשנת 2016 תוקן סעיף 15א כך שיכלול גם את בני האוכלוסייה החרדית בין הקבוצות להן יינתן ייצוג הולם בשירות המדינה.
"זאת, הן מתוך הכרה בשיעורם הנמוך של חרדים בשירות המדינה והפער שנוצר כתוצאה מכך בין המדינה ושירות המדינה לאוכלוסייה החרדית, והן מתוך הכרה בתועלת שיביא גיוון שורות עובדי המדינה לפעולתו של שירות המדינה ולאמון הציבורי בו".
"לאור זאת", כותב ח"כ ארבל ליועמ"ש: "הופתעתי והצטערתי לראות כי בסיכום פרקליטות המדינה לא רק שלא מצוין כי חל גידול במספר העובדים החרדיים בפרקליטות, או כי נעשו ניסיונות לגוון את כוח האדם בפרקליטות, אלא ישנה התעלמות מוחלטת מבני האוכלוסייה החרדית ומהחובה החוקית לפעול כדי ליתן לה ייצוג הולם.
"נדמה כי מבחינת פרקליטות המדינה האוכלוסייה החרדית שקופה לחלוטין ואין צורך אפילו להתייחס לקיומה בסיכומים רשמיים של הפרקליטות. עוד יוער, כי עיון בסיכום מעלה כי הפרקליטות נהגה ביחס דומה והתעלמה גם מאוכלוסיות נוספות שזכאיות לייצוג הולם לפי החוק, בהן אנשים עם מוגבלויות".
לדבריו: "לא ייתכן שדווקא פרקליטות המדינה, חלק אינטגרלי ממשרד המשפטים המופקד על ייצוג המדינה בבתי המשפט, תתעלם מלשון ומרוח החוק ומהחובה החוקית המוטלת עליה. התנהלות מעין זו פוגמת ביחסים בין הציבור החרדי ומיעוטים נוספים שלא זכו להתייחסות בסיכום לפרקליטות המדינה ופוגעת באמון הציבור בגוף שהוא הכרחי לפעולתו התקינה".
ארבל סיים את מכתבו וכתב למנדלבליט: "אבקשך לפעול לבירור העניין ולבחינת עמידת הפרקליטות בהוראות החוק בהקדם".