אומרים די להסתה: את מה שחברי-הכנסת החרדיים היו צריכים לעשות, בוחר לעשות דווקא חבר-הכנסת הפעלתן ממפלגת "האיחוד הלאומי", ד"ר מיכאל בן-ארי.
על שולחן מזכירות הכנסת, יניח היום (ראשון) ח"כ בן-ארי הצעת חוק לתיקון הגדרת הגזענות שמכונה גם "חוק גזית-חולדאי".
על פי הצעת החוק החדשה - תורחב ההגדרה של המושג "גזענות" בחוק העונשין ואם עד היום ניתן היה להרשיע בגזענות רק בשל אמירות על רקע מוצא לאומי-אתני, הרי שעל-פי התיקון לחוק כל אמירה על רקע דתי, עדתי, ועל רקע מקום מגורים - תתוייג כגזענות.
ל"כיכר השבת" נודע כי הצעת החוק זוכה לתמיכה רחבה של חברי-כנסת שונים מכל סיעות הבית.
בין-היתר הזדרזו להתייצב לצידו של ח"כ בן-ארי גם יו"ר ועדת הכספים הרב משה גפני, יו"ר הועדה לפניות הציבור ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) , יו"ר סיעת ש"ס בכנסת ח"כ אברהם מיכאלי, ח"כ נסים זאב והרב חיים אמסלם.
אבל ההפתעה דווקא באה מכיוונים של חברי-כנסת מסיעת "קדימה" (שהיו"רית שלהם ביטאה את דעותיה הגעזניות נגד החרדים בשבוע שעבר), ישראל חסון, יוליה-שמלוב ברקוביץ' ואריה ביבי.
כל אלה, כמובן, לצד חבריו של בן-ארי לסיעת "האיחוד הלאומי", יו"ר הסיעה, יעקב כץ ( כצל'ה), אריה אלדד ואורי אריאל.
משמעות הצעת החוק
הצעת החוק באה בעקבות דבריהם הקשים של השדרן גבי גזית וראש עיריית תל-אביב רון חולדאי נגד הציבור החרדי.
גזית כינה את החרדים "עלוקות" ו"תולעים" ואילו חולדאי הציע לקרוא למרד אזרחי נגד הציבור החרדי.
"מיותר לציין שאם אמירות אלו היו נאמרות כלפי הציבור הערבי - היו אותם משתלחים עומדים לדין פלילי", אומרים מציעי החוק. "אולם סעיף הגדרת הגזענות מאפשר כיום להעמיד לדין פלילי רק על רקע של צבע או השתייכות לגזע או למוצא לאומי אתני".
לדבריהם, "על-פי הצעת החוק - הגדרת הגזענות שבחוק תוגדר ותחול גם כלפי מי שרודף, משפיל, מבזה, מגלה איבה, עויינות או אלימות או גורם מדינים כלפי ציבור או חלקים מהאוכלוסיה על רקע דתי או עדתי".
חבר-הכנסת בן-ארי אומר ל"כיכר השבת", כי הצעה זו תשים קץ להסתה חסרת-תקדים נגד הציבור החרדי, כמו-גם הסתה כנגד המתנחלים וחלקים נוספים של האוכלוסיה הישראלית.
"מבדיקה שערכתי עולה כי עד היום סגר היועץ המשפטי לממשלה תיקים בגין התבטאויות כנגד החרדים, המתנחלים ואף הרוסים והמרוקאים, בטענה כי קבוצות אלה הם לא קבוצות לאומיות כמו הערבים.
"כך נוצר מצב אבסורדי שאדם שטוען שהחרדים עלוקות, או המתנחלים טפילים, זוכה להגנת החוק - בעוד שאמירות דומות נגד ערבים הובילו באופן מיידי להגשת כתבי אישום בעוון גזענות.
"אני מקווה כי מהרגע שהחוק יעבור יהיה סוף להסתה של אנשי ציבור נגד הקבוצות השונות של האוכלוסיה במדינת ישראל".
מן הראוי לציין ובמידה והצעת החוק תעבור - מי שיסית נגד החרדים כמו גם נגד קבוצות אוכלוסיה נוספות צפוי לעונשים של עד חמש שנות מאסר.
יצויין, כי גם היועץ המשפטי לממשלה החדש, החליט שלא להעמיד לדין את גזית, לאחר שהחוק הנוכחי של "לשון הרע" - לא מאפשר זאת.