הרב יוסף דורפמן, מומחה כשרות בתעשיית המזון ובתחום החרקים, ביצע היום (שלישי) בשעות הצהריים בדיקה באחת מרשתות השיווק המוכרות.
בתוך דגי המקרל אותם בדק, גילה מספר תולעי אניסקיס, האסורים לאכילה בהתאם לכל הדעות, כפי פסק מרן בעל השולחן ערוך.
המדובר בדגים הנמכרים תחת חותמת כשרות של אחד הבד"צים המוכרים, ולכן קורא הרב דורפמן בשיחה עם 'כיכר השבת' לכל רוכשי הדגים המעושנים לא להסתפק בחותמת הכשרות, אלא לבדוק לבד האם אין תולעים.
בסרטון, מראה הרב דורפמן את התולעים, ומסביר את הסימנים החיצוניים לפיהם ניתן לדעת בוודאות שמדובר בדג נגוע, בכשרות מהודרת.