בעיר התורה

שגרירת גרמניה ביקרה ב'סמינר וולף': "התרבות פורחת"

בסיור של שגרירת גרמניה בישראל, בעיר בני ברק, היא התרשמה מ"פריחת התרבות היהודית, כמו בימים שלפני המלחמה, כאן, בארץ". רגע השיא: הביקור בסמינר וולף (בארץ)

|
6
| כיכר השבת |
(צילום: שגרירות גרמניה בישראל)

בסיור שהתקיים השבוע (שלישי), אירח ראש עיריית בני ברק אברהם רובינשטיין את שגרירת גרמניה ד"ר סוזן ואסום-ריינר והסגל הבכיר בשגרירות.

הסיור, שבא במטרה להכיר את בני ברק, הרשות החרדית הגדולה בארץ ואחת הערים הגדולות בכלל, ולהיכרות בלתי אמצעית עם הציבור החרדי, נפתח בביקור בבית עזר מציון, שם הציג הרב חנניה צ'ולק בפני המשתתפים את פועלה ושליחותה של העמותה לסיוע ותמיכה בחולים ובקשישים ולהצלת חיים, כחלק מתרבות החסד הנפוצה בציבור החרדי.

משם המשיכה המשלחת לביקור במעונו של ראש ישיבת פוניבז' הגרב"ד פוברסקי, שם שמעו המבקרים על תקומת עולם התורה בדור שאחר השואה, ועל שיטת החינוך בציבור החרדי.

לאחר מכן ביקרו המשתתפים ב'סמינר וולף' בעיר, כשלסיור הצטרפה רעיית ראש העיר, יהודית רובינשטיין, שהסבירה לשגרירה וצוותה על עולם הנשים החרדיות, תפקיד הסמינרים והאחריות שרואות בנות הסמינר בתרומתן להמשך קיום עולם התורה. צוות הנהלת הסמינר הוסיף להציג למבקרים כיצד לצד ההקפדה הרוחנית, הלימודים מתקיימים ברמה המקצועית הגבוהה ביותר.

משם נסעה המשלחת לבניין העירייה, שם אירחו אותה ראש העיר וצוות ההנהלה הבכיר. רובינשטיין הציג בפני האורחים את האתגרים המרתקים העומדים בפני העיר הצפופה בארץ, אשר הגיל החציוני בה עומד על 18 בלבד.

"בני ברק היא עיר וותיקה מאוד, עם תשתיות ישנות, אך עיר צעירה ומתפתחת", סיפר ראש העיר, כשהציג את תכנית המתאר המתעתדת להפוך את צפון בני ברק לפארק היי-טק אטרקטיבי.

ראש העיר התייחס למאפייניה הייחודיים של העיר, כגון הצורך לענות על אתגרי התחבורה בעיר צפופה המאופיינת בשימוש גבוה בתח"צ, הצורך לענות לדרישות ההלכתיות והתרבותיות של הציבור החרדי המאפיין את רובה המוחלט של העיר, לצד שמירה על זכויותיהם של אוכלוסיות אחרות, ואינטראקציה עם המגזר הכללי וצרכים ייחודיים נוספים.

בנוסף, הציג בפני האורחים את תכנון הפארק הענק בצפון העיר, שעבודות הפיתוח עליו מתקיימות בימים אלו, ויכלול לצד מסלולי הליכה, נטיעות ומתקני בריאות שונים, גם קאנטרי ענק, ראשון מסוגו לציבור החרדי, כחלק מאחריות העירייה לבריאות תושביה.

בסיום הביקור ציינו חברי המשלחת את התרשמותם מעולם הרוח והחומר הייחודי בציבור החרדי, כשהשגרירה ציינה: "אני שמחה לראות את פריחת התרבות היהודית, כמו בימים שלפני המלחמה, כאן, בישראל".

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
השגרירה והמורות דומות מאוד אותו פרצוף אותה שפה אותה שפת גוף הכל יש שם חוץ מיהדות תורה ויראת שמים
מנין לך
4
הגרמניה הרגישה ממש בבית חחח
3
באיזה שפה דיברו? אידיש?
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות