דרמה ב'יהדות התורה': ועדת הבחירות הודיעה הלילה (רביעי) לאחר חצות על שינוי בתמונת המנדטים הסופית, בעקבות הליכי בדיקה ובקרה שביצעה הוועדה. בהודעת הוועדה נאמר כי לרשימת הליכוד נוסף מנדט על חשבון יהדות התורה, כך שלליכוד יש 32 מנדטים, וליהדות התורה 7, מה שמותיר את יצחק פינדרוס מחוץ לכנסת ה-22.
במשך הימים האחרונים כססו ב'יהדות התורה' ציפורניים, זאת לאור העובדה שמספר קלפיות ביישובים ערביים לא נספרו בשל זיופים שהתגלו בקלפיות. בספירה מדוקדקת שהתקיימה ביומיים האחרונים, התגלה כי מפלגת 'הליכוד' גוברת על 'יהדות התורה' במאות קולות, מה שהוביל להכנסת מנדט נוסף לליכוד ולהורדת המנדט השמיני מיהדות התורה.
הליכי הבדיקה בוצעו בהיבטים ובאופנים שונים, לרבות בדיקות באמצעות מערכת לזיהוי אנומליות וסבירות בתוצאות; בדיקה השוואתית לצורכי בקרת הקלדת תוצאות הספירה - הן בוועדות הקלפי הרגילות, והן בוועדות הספירה של המעטפות הכפולות בכנסת.
על פי הודעת הוועדה אותרו 6 קלפיות בהן נמצאו ראיות מנהליות ממשיות למעשי זיוף לכאורה: 3 קלפיות בירכא, אחת בסח'נין, אחת בשפרעם ואחת בעראבה. בהתאם להחלטת השופט מלצר התוצאות בקלפיות אלו לא יובאו במניין תוצאות הבחירות הסופיות.
בהחלטתו, כתב השופט מלצר כי "בנסיבות אלה, ייתכן שהיה מקום להורות על פסילתן של כל הקלפיות ה-"נגועות". יחד עם זאת, לרצונו של הבוחר הבודד משמעות כבירה, והרי חשיבותו של כל קול וקול ידועה ומוכרת, והיא מבטאת את הזכות החוקתית לבחירה. משכך, ובהתאם לעקרון המידתיות המאזן, מצאתי שבמקומות שהייתה בהם אפשרות לנהוג בגמישות יחסית, מבלי לפגוע בזכות לבחור של המצביע התמים, במיוחד בעת שהראיות שבפניי היו נסיבתיות בלבד – ראיתי לנקוט בגישה מקלה ולהורות על הכללת הקלפיות בתוצאות.
"במסגרת זו, איזנתי גם בין הזכות החוקתית לבחור ולהיבחר לבין הזכות החוקתית הנגזרת לטוהר הבחירות (עיינו והשוו: עניין עדאלה). לפיכך קבעתי, כי כל עוד הפגם הלכאורי (ואפילו יש ראיות מינהליות ממשיות לגביו) איננו עולה כדי 3.25% ממספר כל הקולות הכשרים באותה קלפי – הוא לא יגרום לפסילתה. מבחן זה יקרא להלן: "מבחן אחוז הליקוי הפוסל". קביעתי זו נסמכת בהיקש (ראו: חוק יסודות המשפט, תש"ם-1980) להוראת סעיף 81(א) לחוק הבחירות, המסדירה את סף החסימה, המכונה "אחוז החסימה", ומאזנת בין הזכות לשוויון, הזכות לבחור ולהיבחר ועיקרון היחסיות של תוצאות הבחירות, לבין שאר הזכויות והאינטרסים החוקתיים הרלבנטיים (במקרה שלנו – טוהר הבחירות)".
נוכח הפגמים שאותרו והתוצאות, יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר, ביקש מהיועץ המשפטי לממשלה לשקול את האפשרות לפנות לבית המשפט המחוזי לעניינים מנהליים בירושלים ולבקש עריכת בחירות חוזרות בקלפיות שבהן נתגלו ליקויים או זיופים לכאורה.
בכיר ב'דגל התורה' אומר ל'כיכר השבת' כי גם במידה ויוחלט לעתור לבית המשפט לעריכת בחירות חוזרות, הרי שעל פניו התוצאה לא תשתנה. במהלך היום יוחלט ביהדות התורה על המשך הצעדים בעקבות ההודעה הדרמטית.
ל'כיכר השבת' נודע כי במידה ותוקם קואליציה, בה יטלו חלק המפלגות החרדיות, ב'יהדות התורה' יתנו את שינוי החוק הנורבגי שיאפשר לשני סגני שרים מכל מפלגה להתפטר עבור הכנסת 2 חברי כנסת, כך שפינדרוס ואליהו חסיד ימצאו עצמם בפנים.
במפלגת 'הליכוד' חוגגים את כניסתה המחודשת של קטי שטרית לשמש כחברת כנסת. שטרית שובצה במקום ה-32 ברשימת הליכוד.
יצוין כי יתר המפלגות נותרו ללא שינוי - כחול לבן עם 33 מנדטים, הרשימה המשותפת עם 13 מנדטים, ש"ס עם 9 מנדטים, ישראל ביתנו - 8, ימינה - 7, העבודה-גשר - 7, המחנה הדמוקרטי - 5.