משטרת ישראל פונה בהודעה מיוחדת לציבור ומזהירה כי הימים הללו של ימי בין הזמנים מהווים פיתוי רב לגנבים. במשטרה מבהירים כי הגבירו את הפעילות במטרה להגן על רכושם של אלפים היוצאים לנפוש ולאגור כוח.
"מחקירת מספר מקרי גנבות שהתרחשו באחרונה בבני ברק עולה כי הפורצים לא היו צריכים להתאמץ על מנת להיכנס לבתים", כך אומר רפ"ק ליאור עוזר, סגן מפקד תחנת בני ברק. הסיבה, לדבריו: "מפתחות הבית הושארו בארונות החשמל הצמודים לדירות".
משכך עולה כי אם ננקוט מספר פעולות בסיסיות ניתן לצמצם את נושא הפריצות ועוגמת הנפש באחוזים ניכרים.
"בראש ובראשונה", אומר רפ"ק עוזר, "אין בשום צורה להשאיר את מפתח הדירה בארון חשמל, מתחת לשטיח הכניסה או בעציץ צמוד לדלת. כל גנב מתחיל יודע ומכיר את הטריק הזה. במקרה וישנו צורך בכך, תשאירו את המפתחות אצל השכנים או אצל קרובי משפחה".
רפ"ק עוזר ממשיך ומונה את הפעולות באמצעותן ניתן למנוע פריצות: "חלונות - לא אחת נתקלו השוטרים בפריצות בהם הגנב הזיז ללא כל קושי את חלונות הכניסה לחדרים או למרפסות. חשוב ביותר לנעול אותם עם הסוגר ואם אין כזה כדאי מאוד להתקין אותו.
"תיבות הדואר - הפורץ הממוצע יבדוק את תיבות הדואר האם הם רוקנו ביומיים האחרונים. חשוב לדאוג שאחד השכנים יאסוף עבורכם את דברי הדואר מה שיקשה על הפורץ לגלות סימני נסיעה.
"אורות - כדאי מאוד להשאיר אורות בבית בשעות החשיכה, ניתן להשתמש עם שעוני השבת.
"רכוש יקר - במידה ואתם נוסעים לתקופה ארוכה כדאי להחביא את הרכוש היקר, תכשיטים, חנוכיות פמוטות וכו'.
"רשתות חברתיות - זה מאוד מחמיא לפרסם תמונות מחו"ל או ממקומות תיור וטיול ולציין את זה שאתם במהלכו, אולם הרשתות החברתיות הם גם מקור מיידע מצויין לידיעה עם הבית ריק או לא. המלצה: אל תפרסמו את היותכם בטיול. השאירו את החוויות לחזרתכם".
ומה לגבי השכנים? סגן מפקד תחנת בני ברק אומר כי להם יש תפקיד חשוב ביותר למניעת הפריצות. "שכנים, שימו לב לכל התרחשות שאינה מוכרת בדירה, רעשים שונים ועוד, ובמידת הצורך תתקשרו מיד למוקד המשטרה מספר 100. רק פניה למוקד הזה תוכל להזניק כוח שיטור 24 שעות ביממה על מנת לבדוק את טיב החשד".
רפ"ק ליאור עוזר אומר כי "מניסיונו רב השנים הפורצים יחפשו את המקומות שבהם קל יותר להיכנס וכל מכשול יגרום להם למחשבה שנייה ולהיסוס. שימו לב, לעצות שנתנו, הם אלה שיכולות למנוע את עוגמת הנפש כשנשוב לבתינו".