"דרישה מחוצפת"

"אין לחתום על המסמכים של משרד החינוך"

מועצת רבני הפלג הירושלמי התאספו אמש שוב כדי להורות על איסור לחתום על המסמכים שנשלחו לאחרונה על ידי משרד החינוך למוסדות הפטור המכפיפות את המוסדות למשרד הביטחון (חרדים)

20תגובות
(צילום: באדיבות המצלם)

מועצת גדולי עולם התורה של הפלג הירושלמי שהתכנסה אתמול (חמישי) במעונו של הגאון רבי צבי פרידמן, קראה להמשיך בדרכו של הגר״ש אוירבך זצ״ל נגד כל שיתוף פעולה עם המגמות ההרסניות של השלטון, והורתה כי אין לחתום על מסמכי משרד החינוך למוסדות הפטור ואין לחתום על מסמכי משרד הביטחון שהוגשו למשרדי הישיבות.

כזכור, מועצת גדולי עולם התורה התכנסה במעונו של הגר"ש אוירבך זצ"ל עם כלות השבעה להסתלקותו. בסיום האסיפה פורסמו החלטות המועצה שבמרכזן החובה להמשיך בדרכו ולעמוד על משמר פך השמן הטהור של עולם התורה וביצור היהדות הנאמנה.

אמש, מועצת גדולי עולם התורה של הפלג הירושלמי קראה בנוסף, שלא לחתום על מסמכי משרד החינוך למוסדות הפטור ואין לחתום על מסמכי משרד הביטחון שהוגשו למשרדי הישיבות.

לאחר כינוס המועצה ביקר הגאון רבי ברוך שמואל הכהן דויטש במעונו של הגאון רמ"ד הלוי סאלאווייצ'יק שראה אף הוא את התקנות החדשות והביע זעזוע רב באומרו, כי אין להסכים להן בשום אופן ואסור לחתום על מסמכים אלו.

לפי הדיווח ב'הפלס', "לאחרונה נשלחו למוסדות החינוך מסמכי נהלי הרישוי וטפסי הרישיון להפעלת ותקצוב הת"תים המוגדרים כ'מוסדות פטור' לשנה"ל תשע"ט, ובמסגרת זו נדרשו מנהלי הת"תים לתת גושפנקא לשינוי החוקי החמור שנעשה במעמד 'מוסדות הפטור' ולהתנהל ע"פ התקנות החדשות המקעקעות את עצמאות המוסדות כפי שהותוותה מזה כשבעים שנה ע"י מרנן גדולי ישראל זצוק"ל".

לדברי הפלס, לנוכח ההתפתחות החמורה בעניין זה, הורו בשבוע שעבר גדולי התורה חברי המועצת של הפלג לשוב ולפרסם את הוראתו האחרונה של הגר"ש אוירבך בעניין זה.

ב'הפלס' מציינים כי כמה שבועות לפני הסתלקותו של הגר"ש נכנסו מנהלי ת"ת 'דעת זקנים' לשמוע את הוראותיו לנוכח המצב החדש. בבואם שאל מרן ראש הישיבה בפליאה: "היכן השאר", כשהוא מכוון דבריו למנהלי תלמודי תורה אחרים שנראה כי הם נוהגים בשאננות לנוכח הסכנה המרחפת.

לאחר מכן הורה מרן ראש הישיבה זצוק"ל את הוראתו למנהלי הת"תים בעניין זה, ואמר: "יש להתנגד בתוקף לתקנות החדשות ולכל שינוי במצב שהיה עד כה, פשוט וברור שלא יעלה על הדעת כלל לחתום על מסמך כלשהו או לעשות איזו פעולה שתתפרש כהסכמה לתקנות החדשות המכפיפות את תלמודי התורה למשרד החינוך הכפרני, היה לא תהיה".

מרן ראש הישיבה זצוקללה"ה המשיך והורה למנהלים על הדרך בה יש לנהוג כאשר יידרשו לחתום על התקנות החדשות - וכפי שאכן אירע בימים אלו - ואמר: "כאשר יגיעו מסמכים המצריכים חתימה כלשהי והמתייחסים לתקנות החדשות, אזי אסור לחתום על שום מסמך שלהם; אסור להסכים לתקנות החדשות ולשום מסמך שעושה שינוי, ויש לעמוד על כך גם במחיר של ויתור על תקציבי משרד החינוך, כדי לעמוד על עצמאות מוחלטת".

לדברי עסקני הפלג הירושלמי, בשבועות האחרונים נודע על מסמכים חדשים שנשלחו לישיבות ואשר משמעותם הברורה היא הכפפתן של הישיבות למשרד הביטחון וסיוע פעיל למנגנון המכסות והיעדים שבחוק הגיוס. המסמכים נשלחו כחלק מאכיפת התקנות החמורות שפורסמו לפני מספר חודשים כ"אמות מידה לגיבוש רשימת הישיבות". במהלך הדיון בתקנות הבהיר עו"ד דרור גרנית ממשרד המשפטים: "התקנות שמוצגות פה נועדו לייצר את המנגנונים שיאפשרו את הגיוס".

לטענתם של העסקנים, מנהלי הישיבות נדרשו לחתום על המסמכים שבראשם מופיעים סמלי משרד הביטחון וצה"ל, והכוללים שורה של התחייבויות והתניות זאת בשעה שחתימת ראשי ישיבות על התצהירים וההתחייבויות, מכפיפה את הישיבות לשר הבטחון, ומייצרת מנגנון פיקוח בלתי מוגבל על הישיבות.

לדבריהם, ראש הישיבה מתחייב למסור לשר הביטחון באופן קבוע את רשימות התלמידים, וכן לעדכן באופן מיידי על כל עזיבה של תלמיד, בעוד כל הפרה של אחת מהתחייבויות של ראש הישיבה או של מי מהתלמידים עלולה לפסול את מעמדה של הישיבה.

הפלס מדגיש כי במסמכים אף הופיעה הדרישה המחוצפת לפיה ראשי ומנהלי הישיבה מצהירים כי ישיבתם "מחנכת להתנהלות בדרכי נועם" על פי דעת שר הביטחון.

בעקבות כך פורסמו ההחלטות בהן נכתב:

"בעניין הדברים העומדים על הפרק בשעה זו, התכנסה מועצת גדולי עולם התורה ביום ו' ניסן התשע"ח, והוחלט כדלהלן:

"א. אין לחתום על המסמך שהוגש על ידי משרד הביטחון, והמכונה 'בקשה להיכלל ברשימת הישיבות המוכרות', וכן על המסמך המכונה 'התחייבות ראש מוסד תורני'".

"ב. אין לחתום על המסמך שהוגש על ידי משרד החינוך למוסדות הפטור ('תלמודי תורה'), והמכונה 'נוהל רישוי מוסדות פטור', ולא על המסמך המכונה 'חידוש רישיון למוסדות פטור'".

"ויהי רצון שנזכה בקרוב לגאולה וישועה ולאכול מן הזבחים ומן הפסחים - מועצת גדולי עולם התורה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
הכל דיבורים בלב בלה בלה אני רוצה לראות את ישיבות שלהם גרודנה ובית מאיר והכוללים לא לוקחים תקציבים של מיליונים במשך שנה ,,,,,, הם עובדים על כולם והם רושמים את הישיבות שלהם והאברכים שלהם על שם מוסדות אחרים משרד החינוך כבר תפס את החיידר שלהם שכולם היו רשומים במוסדות גור . וכפי שהתפרסם השבוע כא
חיים
זו הצביעות מדקלים את העידה ודבוקים בעטיני התקציב
מלא
4
לא מבין. א. משרד החינוך לא שולח לאף מההל תקנות. פשוט אין דבר כזה . הוא כן מפרסם באתר שלו את נהלי הרישוי. ב. בגלל שפירון שינה את התקנות לרעה וזה מה שהיה עד עכשיו וזה כולל את כל המוסדות שחתמו על כך עד עכשיו .ושזה לא נאכף בגלל חברי הכנסת החרדיים.ושאת זה תיקנו עכשיו בחזרה . אז עכשיו נביה פתאום לא בסדר?
אבי
3
שישבו ודנו בענין בשבוע שעבר, והורו אחרת (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסי
2
מי יתן תמורתו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אבי
1
שלא הביאו לשם בואש.... גם להם מותר להתפנק... הבית שלי הסריח כל הלילה (אני גר קרוב למוקד ההפגנה)
אברך
כאחד מאנשי דגל התורה, שמה שעומד לעינינו, זה מצוה אחת! להוקיע את דרך התורה של ר' שמואל אוירבך, לכן אף שאנחנו יודעים את הסיכון לחתום, "כן נחתום" ---- מצוה לחתום !!! וכמו שאנחנו עושים בכל הגזירות שנוחתים על הציבור החרדי, בדוקא, כדי לדפוק את דרכו של ר' שמואל אוירבך. אפילו שאנחנו יודעים שבעצם זה דופק או
חכם מה הוא אומר
את עסקני דגל מעניין דבר אחר ובשבילו הם ימכרו את אמא שלהם "תקציבים"
חיים

עוד בחדשות חרדים:

המסר החריף לממשלה

עשרות ראשי ישיבות התאספו לכינוס חירום בביתו של ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו, שהשמיע את זעקת עולם התורה מול המערכת המשפטית שהניפה את חרב הגזירות והקיצוצים | הגר"ד העביר מסר ברור: "הממשלה עדיין אינה פותרת את הדבר, וכל העת דעתנו נתונה על דבר זה ואיננו יכולים לעמוד מנגד" | סיקור ותיעוד (בארץ)

|

"גם אני התפעלתי מזה"

חזן תלמיד חכם נכה או חזן רגיל שעומד על רגליו – מי עדיף? ושני הסיפורים המטלטלים שסיפר המנהיג הליטאי | צפו בתיעוד המלא מהריתחא דאורייתא בעת ביקורו של הגר"י זילברשטיין אצל ראש הישיבה הגר"ד לנדו (חרדים)

|
ש

יוקרה על ההר

קבוצת בית ירושלמי מציגה את פרויקט היוקרה החדש בשכונת רמות: מתחם בוטיק מול נוף עמק הארזים המשלב קהילה איכותית עם סטנדרט מגורים גבוה - והדירות האחרונות עדיין במחירי פתיחה! (נדל"ן)

כיכר בשיתוף בית ירושלמי|מקודם

בצומת שרי ישראל -יפו 

עשרות מפגינים מ'פלג הרצ"פניקים' מוחים נגד גיוס חרדים לצה"ל בצומת המרכזית שרי ישראל - יפו בירושלים | על פי הודעת המשטרה: "הכוחות במקום מכווינים את ציבור הנהגים לדרכים חלופיות" (חרדים)

|

"זה מעבר לדעה שלי"

יו"ר ועדת הפנים, ח"כ יעקב אשר, מציב סעד זמנים ברור להעברת חוק הגיוס והסדרת מעמד תלמידי הישיבות ומבהיר כי אם החוק לא יעבור עד אמצע כנס הקיץ של הכנסת - לסיעת 'יהדות התורה' תהיה בעיה לשבת בממשלה: "הדבר הכי חשוב לעם היהודי בכלל" | הריאיון המלא והמקיף עם ח"כ אשר ישודר מחר ב'כיכר' (חרדים)

||
5

"אין מקום לבירור"

במכתב דרמטי במיוחד של מנכ"ל רשת החינוך העצמאי לחברי הוועדה לביקורת המדינה הוא מבהיר כי כל ענייני הרשת נתונים לפיקוח לפי חוק במשרדים הרלוונטיים ורשת החינוך לא מוצאת לנכון לשתף פעולה עם בדיקת הוועדה | חה"כ טור פז הגיב: "הם בלחץ גדול" (חרדים)

||
9

לְמַעַן תַּצְלִיחַ בְּכָל דְּרָכֶיךָ

ביקור רב רושם ערך המשגיח הגאון רבי משה דוד לפקוביץ, במעונו של ראש הישיבה רבי משה צדקה בעיה"ק ירושלים | השניים הרחיבו בנועם שיח בענייני הזמן והשעה | בסיום הביקור איחל ראש הישיבה לנכדי המשגיח את הברכה המיוחדת שזכה לשמוע ממרן ה'חזון איש' זצ"ל (חרדים)

||
2

יותר מ-50%, בפחות מ-7 שנים

חקיקת חוק הגיוס ממשיכה להסתבך וכרגע האיום נראה בעיקר מתוך הקואליציה - ומכיוונו של יו"ר ועדת חוץ וביטחון | על פי העקרונות החדשים שרוצה להציב יולי אדלשטיין ונחשפים כעת לראשונה ב'כיכר השבת', יעדי הגיוס יהיו גבוהים ממה שהציג שר הביטחון ויותר מ-50 אחוז, הסנקציות תהיינה קשות יותר והסיכוי שזה יעבור את סף דלתם של גדולי ישראל שואף לאפס (חרדים)

||
18

החטיבה לשמירה על הקרקע תורחב

השרהחרדי הגיע יחד עם אנשי לשכתו לביקור רשמי בקרית ארבע, שם נועד עם ראש המועצה | במהלך הביקור הקיים דיון עומק בנושא פיתוח היישוב והרחבתו, השניים דנו בהקמת שכונות חדשות, תוספת יחידות דיור, ובתקציבי האצת הבניה באזור (חדשות, בארץ)

||
1

פרסום ראשון

אחת הישיבות הוותיקות והנחשבות בבני ברק, עושה עליה לעיר הקודש | הישיבה שכבר החלה לפעול במתכונת קיבוץ - מתחילת זמן חורף, צפויה לקיים רישום ולפתוח לקראת זמן אלול הקרוב שיעור א' חדש | כל הפרטים (עולם הישיבות)

||
1

כזה עוד לא היה

סיפור בלתי ייאמן התרחש בימים האחרונים בעיירה היהודית הוותיקה פשיסחה בפולין, בו מעורבים מספר אנשי מפתח בכירים נוצרים מערים שונות בפולין, שנשלחו בהשגחה שמיימית מופלאה ומרתקת, להשיב מצבות יהודיות שנגזלו מבית הקברות של פשיסחה והותקנו בבית משפחה מקומית בפשיסחה | הסיפור המלא כאן ב'כיכר השבת' (חרדים)

||
3

תלמיד חכם, ברגע!

אל תפספסו והצטרפו ליוזמה שבמסגרתה יתאפשר לסיים את הש״ס בתוך 14 חודשים בלבד | השיעור היומי נמסר על ידי הגאון הרב יעקב דוד סטפנסקי ונמשך כשלוש שעות | והיום: מסכת בבא קמא ג'-ט' | צפו בשיעור (יהדות)

|
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

שיטת שש הנקודות נועדה לאפשר לכל אחד ללמוד ולהצליח במבחני הרבנות הראשית, הן לדיינות, הן לרבנות והן לתעודת הסמכה כטוען רבני. מאות בוגרים של מל"מ כבר מכהנים כרבנים וטוענים רבניים. עם הצלחה לא מתווכחים (לימודים)

כיכר בשיתוף מל"מ|מקודם
ש

שיתקבלו התפילות

רבבות נהרו גם השנה מכל רחבי העולם להילולת רבי ישעיה מקערעסטיר (בן ר' משה) הטמון בעיירה בודרוגקרסטיר (Bodrogkeresztúr) שבהונגריה | במהלך אבטחת שלומם של משתתפי ההילולא ובשבת שלאחר ההילולא עשרות פראמדיקים וחובשים בהם מתנדבי יחידת כח הצלה של איחוד הצלה סייעו ל-193 מתפללים שחשו ברע, נחבלו או נזקקו לקבל מענה רפואי (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

בפתח הדיון בוועדה

היום נפתח מושב הקיץ בכנסת והדיונים בוועדות חזרו לשגרה מלאה | משפחות החטופים שהקפידו להגיע גם במושבים הקודמים לוועדות השונות, הגיעו גם היום לועדת הפנים של חבר הכנסת יעקב אשר, שעשה עבורן מחווה | צפו (כנסת)

||
4

אור הרשב"י

גם השנה: רוצים לעלות למירון? תתחילו לרענן את האתר. הכניסה תתאפשר רק עם כרטיס שנרכש מראש – אבל את מועד פתיחת המכירה המדויק אף אחד לא מוכן לגלות | הציבור מתוסכל ומשרד התחבורה משוכנע שזה הפתרון לקריסות (חרדים)

||
7

תיעוד וסיקור

מאות ראשי ישיבות, ר”מים, משגיחים ואנשי חינוך, מכל רחבי הארץ השתתפו גם השנה בכנסיית החינוך השנתית של ארגון החינוך לב שומע, שנערכה לראשונה באולם הקונגרסים בבנייני האומה בירושלים | תיעוד וסיקור (חדשות חרדים)

||
3

סערת חילול השבת | חשיפה

שבועות ספורים לאחר מכתבם החריף של גדולי ישראל כנגד רשת ביג שממשיכה לפתוח בשבת קודש את הקניון הענק בגלילות, ההנהגה הרבנית של בית שמש יוצאים בקריאה חריפה שלא לרכוש מוצרים ברשתות המחללות שבת גם בסניפים שסגורים בשבת | המכתב וההכרעה הדרמטית מגיעה לאור העובדה שבעיר בית שמש ישנו מתחם קניות של ביג, שכן סוגר את שעריו בשבת (חרדי)

||
37