

בית-שמש הולכת ומתחרדת? לפי משה אבוטבול, מי שמכהן כראש העיר שלה בשנה האחרונה, אסור שזה יקרה. בראיון ל"מעריב" אומר אבוטבול: "אני קורא לחילונים לבוא להתגורר בבית שמש. אנחנו לא מאה שערים, אלא מנסים ליצור עיר פלורליסטית יותר עם איזון בין האוכלוסיות השונות".
האמירה הזאת באה ימים ספורים לפני שבית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים לדון בעתירה שהוגשה על ידי תשעה חברי מועצת העיר נגד אבוטבול, שר השיכון אריאל אטיאס (ש"ס) ומינהל מקרקעי ישראל.
אבוטבול יצטרך לענות מדוע במכרזים האחרונים החילונים מופלים לרעה, ואולי כדי להקדים תרופה למכה באה ההתבאטות המפתיעה הזאת אמש.
"במסגרת ההסכם הקואליציוני", מסביר אבוטבול, "הכרזתי כי הבנייה בעיר תחולק באופן שווה בין שלושת הסקטורים - החרדים, הדתיים והחילונים. משרד השיכון לא היה מוכן להטמיע את ההחלטה במכרזים, והם הוציאו אותם באופן פתוח לציבור".
אבוטבול מכחיש את הטענות לפיהם הוא אחראי להתחרדותה של בית-שמש. "לא רק שזה לא נכון, אני כל הזמן טוען שמשיכת אוכלוסיות מגוונות אל העיר חיונית להתפתחותה. בית שמש היא לא בני ברק. אנו מאוד רוצים לפתח את העיר, ואת זה אי אפשר לעשות ללא אוכלוסייה חילונית. בית שמש צריכה לקבל גוון פחות שחור ויותר אפור".
ואיך עושים את זה?
"יש לי 50 דונמים שממתינים לבניית מרכז רפואי גדול. עם כל ההערכה למגזר החרדי, אנחנו צריכים רופאים ואחיות שיכולים לקדם מיזם כזה. אנחנו רוצים לפתח כאן גם תעשיית היי-טק. החשש שלי הוא שבית המשפט יקפיא את הבנייה בעיר, ובלי בנייה - בית שמש תישאר החצר האחורית של ישראל".
איזה ציבור חילוני מתגורר כיום בעיר?
"אין אנשי מרצ או מפא"יניקים, וגם האוכלוסייה החילונית היא ברובה שומרת מסורת. העיר פתוחה בשבת, למעט טבעת פנימית של שכונות חרדיות. יש לנו מערכת חינוך מצוינת, מתנ"סים ועובדים ופעילים שעושים פה עבודה נהדרת. אנחנו אמנם מעדיפים קודם כל את הדור הצעיר של תושבי העיר, אבל נקבל את כולם".