צפו: בכירי עיריית בי"ש פרצו למשרד

לאחר שאנשי ועד העובדים בעיריית בית שמש פתח בשביתת פתע וחסם את הכניסה לבניין העירייה, נצפו חברי המועצה החרדים פורצים אל תוככי הבניין בגיבוי משטרתי. צפו (חרדים)

|
1
| כיכר השבת |

שעות אחדות לאחר שעובדי עיריית בית שמש פתחו בשביתה וחסמו את הכניסה לבניין העיריה, לאחר שלטענתם ראש העיר משה אבוטבול לא כיבד את ההסכמים עליהם חתם, חברי המועצה החרדים פרצו לבניין העירייה בגיבוי משטרתי.

בתיעוד שפרסם הצלם יעקב לדרמן, ניתן לראות את חברי ועד העובדים מתעמתים עם חברי המועצה החרדים ומטיחים בהם האשמות קשות.

רגע אחרי שהעובדים נכנסו לבניין העירייה, התכנסו הצדדים באופן אקראי באחד ממשרדי העירייה, שם הטחת האשמות מצד חברי ועד העובדים רק נמשך ואף התלהט. אחד העובדים האשים את חברי המועצה בכך שהם נותנים משכורות לעובדים שאינם מגיעים לעבוד, ואף משלמים להם אחזקת רכב.

יו"ר וועד העובדים בעירייה, ישראל פרץ, הסביר הבוקר בשיחה עם "כיכר השבת" את הסיבה למחאתם: "לפני שנה הנהלת העירייה חתמה על הסכם קיבוצי מיוחד ומכיוון שההסכם נחתם בזמן בחירות, הוא אמור היה להיכנס לתוקף מייד אחרי הבחירות".

אלא שלטענת יו"ר הוועד, "אחרי הבחירות ראש העיר לא עמד בהסכמים. שלחנו אליו עשרות מכתבים בהם אנחנו מבקשים לכבד את ההסכמים והוא אפילו לא טרח לענות תשובות. זהו הסכם לכל דבר ועניין".

"אנחנו דורשים רק לקיים את ההסכמים ולא מעבר לזה", אומר יו"ד הוועד. באשר למחאה היום הוא אומר, "העירייה לא עובדת. משום שהעובדים נמצאים באסיפת הסברה. אנחנו ממתינים להחלטת ההסתדרות לגבי השלבים הבאים וכל הצעדים יכולים להינקט הכול פתוח".

דובר עיריית בית שמש, מתי רוזנצוויג, מסר בתגובה ל"כיכר השבת" כי "הנהלת העירייה מביעה פליאה רבה על נקיטת צעד כה חריג וחד צדדי של ועד העובדים שפעל בברוטליות ומנע מעובדי העירייה להכנס לבנין העירייה תוך שימוש לא חוקי וחבלה במערכות החשמל ובדלתות הכניסה לעירייה".

"בפרט לאור העובדה כי בהתאם להחלטת בית המשפט, נמצאים הוועד וההנהלה בהליך הדברות וביום שני הקרוב הייתה אמורה להתקיים ישיבה נוספת במטרה להגיע להסכמות, כך שלכאורה פעילות הוועד נגועה גם בביזיון בית המשפט". הוסיף הדובר.

לדבריו, "כרגע, דלתות העירייה נפתחו בגיבוי משטרתי, ועובדי העירייה המעוניינים עובדים בחדריהם".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות