

הר הבית איננו רכושו של העם היהודי, הוא לא היה כזה, וגם בעתיד הוא לא יהיה סוג של נדל"ן. יתר על כן, החובה ליישב את ההר לפי ייעודו שהוא ביתו של הקב"ה, איננו מוטל עלינו.
ידוע דברי הגמרא: שבית המקדש השלישי ירד בנוי ומשוכלל משמים, כדברי רש"י והתוספות בר"ה דף ל'., ובסוכה מ"א.
אנו החרדים לדבר ה', קבלנו מרבותינו כי אל לנו לעלות להר הבית, בכל דרך ובכל צורה, בכל פינה או זווית שבהר, ישנם כאלה שאף מקפידים שלא לנגוע באבני הכותל, שמא גם הוא נכלל בשטח ההר. כך שמי שאינו מבין רצוי שיידע כי בכל עליה להר ייתכן כי הוא עובר על איסור שעונשו 'כרת' - לא פחות.
הרבנות הראשית לישראל לדורותיה פסקה כי אסור לעלות להר.
אז נכון, ישנם רבנים מהציונות הדתית שמתירים לעלות להר, ונגיד ולו לצורך העניין, שמותר לעלות להר, הרי ברור שהיתר הזה אם הוא היתר נכון, עדיין הוא בדעת מיעוט ובניגוד לעמדת רוב רובם של הרבנים בישראל ובתפוצות - בטח שהוא בניגוד גמור לדעתם של גדולי ישראל שליט"א.
המוסלמים, שאינם מאמינים בתורתנו הקדושה - וככל הנראה שגם יקשה עלינו לשכנעם אחרת, מחזיקם במסגדים שלהם במקום כ-700 שנה, הכניסה ההזויה של הקבוצות ההזויות הללו, גורמת להם לחשוש ואף יותר מכך, שיש כוונה ורצון לנשל אותם מהמקום ולפרק את מסגד 'אל אקצה'.
אגב, בהזדמנות שהייתה, בתום מלחמת 'ששת הימים', לאחר הכרזת חטיבת הצנחנים - "הר הבית בידנו", פנו אנשי הוואקף המוסלמי לשר הביטחון דאז, משה דיין, ובקשו ממנו שיאפשר להם פעם אחת בשנה להתפלל בהר הבית ובמסגד 'אל אקצה', משה דיין ענה להם, למה פעם בשנה, אתם יכולים כל יום להתפלל על ההר.
בתחילה דגל ישראל התנוסס לו על ההר, וכל השאר היסטוריה.
ביום שכולנו מייחלים לו, שיבוא משיח, ויבנה בית מקדשנו, או לייתר דיוק, ירד משמים, הוא ירד ויתקיים בין אם המוסלמים יסכימו ובין אם לא - על אפם ועל חמתם.
מסתבר שגם שופטי בג"ץ ממקום מרום מושבם, לא יוכלו לעמוד ולמנוע מהקב"ה מלקיים את הבטחתו לבניו.
ובינתיים עד שזה יקרה, אין לנו מה לפעול בנושא, בטח שלא באופן שפועלים אותה קבוצה הזויה ומנותקת, שכל מגמתה אינו תורת ה' ויראת שמים, אלא להפך, 'כוחי ועוצם ידי' - על ידי כך, שהם יראו לערבים מי הבעלים של המקום, שזה לא הם, כי אם אנחנו היהודים.
הם רק שכחו שהר הבית, ובית המקדש שייבנה, אינו רכושו של אדם, כי אם של הקב"ה בכבודו ובעצמו, וזהו ביתו.
הוא איננו זקוק לעזרתנו.
ואם אותה קבוצה הזויה ולא אחראית, בכל זאת הם מבקשת להחיש את הגאולה, שיפתחו את ספרי המוסר וילמדו כיצד אפשר, רצוי ואף מחויבים אנו להחיש את הגאולה, על ידי ריבוי בלימוד התורה וקיומה על כל דקדוקיה - אהבת חינם ועוד. זוהי ורק זו הדרך הנכונה שבאמת תנקה את ההר מנוכרים, ותשיב את העבודה לדביר קודשו.
מעשיהם של אותם הזויים, כמעט הייתי אומר אותם מרושעים, הביאו לנו אסונות נוראיים, לנפגעים בנפש, לפצועים רבים, ולמצב שאפילו ה'כותל המערבי' שאשתקד היה מלא במבקרים ומתפללים, כיום מדולדל ביותר כתוצאה מהעובדה שיהודים יראים המבקשים לשפוך תחינה לפני בורא עולם, מפחדים להתקרב לאזור.
ממשלת ישראל החסרה עמוד שידרה מרכזי, נפלה כאן למצב שאיננה יודעת איך להתמודד איתו, מצד אחד - ה'כבוד', כיצד ניתן שלא לאפשר ליהודים לעלות על ההר שעליו יצאה הכרזה הציונית - 'הר הבית בידנו', ומאידך, הסיבוך עם העולם הערבי והמערבי כאחד.
שלא לדבר על הנפגעים הרבים שמשלמים את המחיר הכבד של המחדל הנורא.
ולנו לא נותר כי אם להתפלל לבורא עולם, שיבנה בית המקדש במהרה בימנו ושנשוב כולנו בתשובה שלמה ושהקב"ה יסלח לאותם יהירים מסוכנים.