

הקרב על רבנות ירושלים: בית המשפט העליון דחה ביום שישי האחרון את העתירה של 'ועד העדה הספרדית' נגד התנהלות ועדת הבחירות לרבני עיר ירושלים.
בג"צ קבע כי "לא נמצאה עילה להתערבות בהחלטת ועדת הבחירות שעומדת לבטח במתחם הסבירות".
עוד קבע בית המשפט העליון כי ועדת הבחירות "מילאה חובתה כראוי לפי תקנות שירותי הדת היהודיים".
אם לא די בכך, בית המשפט קבע כי על העותרים לשלם את הוצאות המשפט בסך 20,000 שקל למשרד הדתות ועיריית ירושלים.
בנוסף, דחה בג"ץ גם את העתירה שהגישה סיעת 'יהדות התורה' נגד חברי הגוף הבוחר שמינה השר לשירותי דת נפתלי בנט.
בפסק הדין כתבו השופטים כי "התקנות מחייבות את השר למנות נציגים לאסיפה הבוחרת תוך שמירה הדוקה על עקרון הייצוג ההולם. לצורך מימוש סמכותו זו עשה השר שימוש בדו"ח הלמ"ס העוסק בפילוח המגזרי-דתי של תושבי ירושלים ומינה את נציגיו בנתון לו. משלא מצאתי כי שימוש בכלי זה חורג ממתחם הסבירות; ומשלא הונחה כל תשתית לכך שיש להביא את נציגי השר לאישור מועצת העיר - טענה שנטענה בכלליות בלבד - לא מצאתי ממש בטענות העותרים, ודין העתירה לפיכך להידחות. מאליה נדחית גם הבקשה לצו ביניים".
"עמדה להכרעתנו השאלה אם הסמכות ליטול חלק ישיר בהליך הבחירה של רב עיר באמצעות מינוי חברים לאסיפה הבוחרת על פי אמות מידה שנקבעו, נכללת בגדרי סמכותו של השר להתקין תקנות לביצועו של חוק שירותי הדת בדבר "בחירות של רבני עיר". נדרשנו גם לשאלה אם השינוי שנערך בתיקון ביחס למינוי נציגי השר לוועדת הבחירות נכלל בגדרי הסמכות האמורה; ולחוקיות המינויים הקונקרטיים של נציגי השר לאסיפה הבוחרת את רבה של העיר ירושלים. לאחר שבחנתי שאלות אלו מהיבטים שונים, באתי לכלל מסקנה כי לא הונחה עילה להתערבותנו, ומשכך דין העתירות כולן להידחות", נכתב בפסק הדין.