תושבי אזור דרום תל אביב זועמים על החלטת בג"ץ לפסול את התיקון לחוק למניעת הסתננות שנכנס לתוקפו לפני כמה חודשים ולפיו, כל אדם שיסתנן לישראל שלא כדין יישלח למעצר של שנה - ללא משפט. לדבריהם, מדובר בגזר דין מוות לשכונה.
יהודה, חרדי המתגורר בשכונה בדרום העיר, אמר ל"כיכר השבת" כי מבחינתו זה הרגע לארוז את החפצים ולעזוב את השכונה. "עד החלטת בית המשפט לא חשבתי לעזוב את השכונה אבל עכשיו שאני ואשתי מבינים כי בעוד כמה שבועות נראה יותר ויותר סודנים ושוהים בלתי חוקיים מגיעים להתגורר בשכונה, ולעשות כאן כרצונם, אני מבין שעדיף לעזוב".
לדבריו, בהחלטת בג"ץ בעצם הוחלט משהו נוסף והוא, הצורך שלהם כזוג להתמודד עם עוד גיוס כספים כל חודש לצורך שכירות דירה במקום אחר - יקר יותר. "לא חשבתי לעזוב כי דמי השכירות כאן מאוד זולים יחסית למקומות אחרים באזור גוש דן ואנחנו זוג צעיר שרוצה לסיים את החודש ללא מינוס בבנק, העדפנו להגיע ולהתגורר כאן. עכשיו המדינה זורקת אותנו לרחוב ואומרת לנו תתמודדו עכשיו עם עוד אלפיים שקל בחודש לשכירות. מאיפה רוצים שאני יביא אותם?".
"אני לא דורש מהמדינה שתממן לי את השכירות. אני לא רוצה ממנה כלום. אני רוצה רק שתיתן לי את האפשרות לחיות בכבוד. האפשרות שהיא לא נותנת לי החל מאתמול. חבל שכך מדינת ישראל מתייחסת לתושבים שמשלמים מיסים, שמשרתים בצבא,כן אני חרדי וסיימתי שירות צבאי לפני חודשיים. ומה קיבלתי מהמדינה? סודנים מחוץ לבית".
בהרכב של תשעה שופטים, בראשות נשיא בית המשפט העליון, השופט אשר גרוניס, קיבל אמש (שני) בית המשפט העליון את עתירת ארגוני זכויות האדם וביטל את תיקון הרביעי לחוק למניעת הסתננות החדש.
בפסק הדין הדרמטי שניתן ברוב של שבעה שופטים נגד שניים, נקבע כי יש לסגור את מתקן חולות בתוך 90 יום.
התיקון הרביעי, שחקיקתו הושלמה בהליך בזק לאחר פסילת החוק הקודם על ידי בג"ץ, קיצר לשנה את תקופת הכליאה של מבקשי מקלט חדשים, זאת לעומת שלוש שנים כפי שהיה בחוק הקודם אותו פסל בית המשפט.
החוק החדש התיר כליאה של מבקשי מקלט ותיקים לתקופה בלתי מוגבלת במתקן "חולות", אליו נשלחו בתשעת החודשים האחרונים אלפי אזרחי אריתריאה וסודאן שנכנסו לישראל שנים לפני העברת החוק.