

המאבק בחוק הגיור: לאחר תקופה של עיכובים צפוי ראש הממשלה בנימין נתניהו להעלות להחלטת ממשלה, כבר בשבוע הבא, את חוק הגיור החדש של ח"כ אלעזר שטרן מ'התנועה', חוק שרבני היהדות, החרדים והדתיים לאומיים גם יחד, מתנגדים אליו נחרצות.
כחלק מהפשרה אליה הגיעו ראש ממשלה בנימין נתניהו, יו"ר 'התנועה' השרה ציפי לבני ויו"ר 'הבית היהודי' השר נפתלי בנט, נושא הגיור ייפתח לתחרות בתוך העולם הרבני.
כל רבני הערים בישראל יוכלו לגייר, כך לפי הפשרה, כאשר גם רבנים שלא מקובלים תמיד על גדולי ישראל כדוגמת הר' דוד סתיו יוכלו גם הם לגייר. אך כל גיור מסוג זה יצטרך לעבור חתימה של אחד משני הרבנים הראשיים לישראל.
מיד לאחר ההגעה לפשרה, התקשר ראש הממשלה בנימין נתניהו ליו"ר ש"ס אריה דרעי וביקש לשמוע את דעתו.
דרעי הודיע כי מדובר בפגיעה ברבנות הראשית וכי ש"ס תלחם בחוק ככל יכולתה.
עם זאת, גם דרעי יודע כי מאחר ומדובר בהחלטת ממשלה בלבד ולא בחקיקה, הרי ברגע שהמפלגות החרדיות ייכנסו לממשלה, הם יוכלו לבטל את ההחלטה המדוברת.
אמש, פנה הראשל"צ הגאון רבי יצחק יוסף במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו, וביקש ממנו לעצור את חוק הגיור ולקבוע פגישה עמו בנושא. על המכתב צפוי לחתום גם הרב הראשי הגאון רבי דוד לאו.
הגר"י יוסף מתייחס להצעה של שטרן וכותב: "ההצעה הנדונה מתיימרת לייתר את מעורבתה ההכרחית והנחוצה של הרבנות הראשית בתהליך הגיור הנחשב לאחת הסוגיות הרגישות ביותר בעולם היהודי, כאשר יש המציעים תיקונים מינוריים המהווים מס שפתיים מבלי שיש בהם משום שיתוף אמיתי של הרבנות הראשית".
הגר"י יוסף המשיך ותקף את ההצעה של שטרן: "ההצעה הנדונה מהווה פגיעה קשה במעמדה של הרבנות הראשית לישראל כמוסד הדתי-ממלכתי העליון במדינת ישראל, אשר זוכה מאז קום המדינה לאמונם של כלל החוגים".
"מלבד זאת, הצעה זו גם עלולה לגרום לפתיחתו של 'שוק גיור' שלא על פי ההלכה, מה שיוביל לערעור משמעותי לאמון הציבור במערך הגיור וליצירת מצב של מתגיירים מסוג ב' אשר לא יהיו מקובלים על חלקים גדולים מהעם".
בסיום המכתב כותב הרב לראש הממשלה: "אנו חוזרים ופונים אליך בבקשה שלא להעלות את הנושא שבנדון לדיון בממשלה בטרם נקיים עמך דיון מעמיק בנושא", הרב מבקש להיפגש עם נתניהו בהקדם.