מי שרוצה לקבל אינדיקציה כיצד עובדת הבירוקרטיה הישראלית, מוזמן לעקוב אחר ההתנהלות באחיסמך. רכישת הקרקע הראשונה במתחם התבצעה בחודש חשוון תשס"ח, לפני שבע שנים. לרגל המאורע שהתרחש בתחילת שנת השמיטה, הוחלט לקרוא לוועד, "ועד הדיור השביעי". כעת, שבע שנים לאחר מכן עדיין לא רואים את הפירות, אבל לפחות שלב הזריעה יצא לפועל...
זה התחיל ביוזמה נלהבת של עסקן הדיור ר' מיכה רוטשילד (לרפו"ש) שרכש אז 704 יח"ד. במהלך אותו חורף נרכשו בשתי עיסקאות שונות עוד כשש מאות יח"ד, ובתוספת שב"ס ניתן לבנות כ – 1,500 דירות. בתקופת שר השיכון הקודם, הרב אריאל אטיאס, שווקו עוד כאלף יח"ד מטעם מינהל מקרקעי ישראל, וככל שהשר ניסה לקדם את הפרויקט, הוא נתקע בגלל בירוקרטיה ישראלית אופנית.
השר הנוכחי, אורי אריאל, הצליח באמצעות פשרה של הקצאת מאות יח"ד עבור הציבור הדתי לאומי, להביא לפריצת דרך. יודגש, אורי אריאל לא יזם את אחיסמך לציבור החרדי, הוא בהחלט עזר לשחרר חסמים. לצערנו, כאן זה מתחיל וכאן זה נגמר. בינתיים, זו הבשורה היחידה של אריאל בתחום הדיור עבור הציבור החרדי. בכל שאר המקומות פועל אריאל "בנוהל דיבורים".
אם ניקח לדוגמא, את רמת שלמה שאריאל הודיע לפני למעלה מחצי שנה שהיא יוצאת למכרזים, במסגרת נוהל נקמה שניהל מול אבו-מאזן והאמריקאים בפנקסנות קטנה מבית היוצר של "הבית", הרי שעד לרגע זה לא יצא ספר מכרזים. שוב, דיבורים בלבד. סגנון עבודה שבהחלט מאפיין את אריאל, כל זמן שלא מדובר בבנייה בהתנחלויות מבודדות בשומרון או בגבעות צחיחות בארץ יהודה.
כשאורי אריאל מצהיר כי הוא מעוניין לפתור את נושא מצוקת הדיור, עליו להוכיח מעשים בשטח. שבענו הבטחות. ביום שבו ישוחררו מכרזים בבית שמש, קרית גת, רמת שלמה ועוד, נדע כי השר החליט לעבור משלב הדיבורים לשלב המעשים.