

בין הזמנים וחוק הגיוס: בימי חופשת בין הזמנים נוהגים בישיבות רבות לקיים בקעמפים המסורתיים דיונים מעמיקים בהשתתפותם של חברי כנסת ואישי ציבור, שמנצלים את ההזדמנות בכדי להסביר לבחורים (קהל הבוחרים הפוטנציאלי. י.כ) באופן בלתי אמצעי וללא תיווך העיתונים וכלי התקשורת את עמדתם בסוגיות הניצבות על סדר יומו של הציבור החרדי.
האווירה המשוחררת והרגועה, לצד העובדה שהפוליטיקאים נמצאים במפגש מצומצם יחסית, גורמות להם לעתים לשחרר את חרצובות לשונם ולהתבטא ביתר חופשיות במגוון הנושאים שעל הפרק.
בשעות הערב (שני) התקיים פאנל שכזה בקעמפ של ישיבת 'חזון נחום' המתארח בקמפוס במגדל העמק, בהשתתפות חברי הכנסת משה גפני, נציג 'דגל התורה', ומאיר פרוש נציג 'אגודת ישראל'". את הפאנל הנחה בנימין ליפקין מ"המבשר".
הנושא הבוער שהעסיק את חברי הפאנל הייתה התמודדותו של הציבור החרדי עם החוק החדש לשוויון בנטל - או כפי שהוא מכונה במגזר: "גזירת הגיוס". חברי הכנסת דיברו על המאבק האופוזיציוני הנחוש בממשלה ובגזירות הקשות. במהלך הדיון התייחס ח"כ גפני במפתיע למפגשים שנערכו בין חברי הכנסת החרדיים לראש הממשלה בנימין נתניהו בימי מבצע "צוק איתן" וסיפר על הצעתו של ראש הממשלה להצטרף לממשלתו.
"ראש הממשלה אמר לנו שזה פיקוח נפש. ועלינו להיכנס לקואליציה" סיפר גפני. "אולם מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן סירב לאשר זאת. מרן סרב לעזור למי שפגע בתורה ולומדיה".
גפני סייג והדגיש כי הח"כים ציינו בפני נתניהו שהם מעניקים לו תמיכה במאבק מול האויב הפלסטיני. פרוש בתגובה, הגיב בזלזול להצעתו של נתניהו ואמר כי "כנראה הוא לא התכוון ברצינות". "גם אם כן התכוון לכך הרי שלא הוא זה שבאמת קובע ומחליט בממשלה", הוסיף בציניות.
השניים תיארו בצבעוניות רבה את "הבגידה" לדבריהם של ח"כ איילת שקד בסוגיית חקיקת חוק הגיוס. "במהלך כל ישיבות הוועדה היה נדמה שמטרתה לעזור לנו אולם ברגע האמת היא בגדה והפנתה לנו עורף" אמר פרוש.
הח"כים הסכימו בצעד יוצא דופן על העובדה הנחרצת לפיה סיעת יהדות התורה לא תיכנס בשום פנים ואופן לקואליציית נתניהו כל זמן שלא יוסדר חוק הגיוס. "במצב הדברים הנוכחי אין מה לדבר על שותפות קואליציונית" אמר גפני.
פרוש הוסיף כי "בכל מקרה, לא נוכל להיות חברים בשום קואליציה אם לא יוסר הכתם וישונה החוק הקובע כי לומדי תורה הם עבריינים פליליים".
לסיום, הדגיש פרוש כי "הבית היהודי אשמה בכל הגזירות של ממשלת הזדון ובשותפות הפעילה שלה בהן. עם זאת, צריך להיזהר מהכללות גורפות על כל הציבור הדתי לאומי באשר הוא. יש שם לא מעטים שסולדים מהדרך הזו".
לדבריו, "שאיפתנו המתמדת צריכה להיות שכל מי שמתפלל שלוש פעמים ביום, כל מי שהוא ירא שמים, יאמין בדרך של יהדות התורה, יזדהה עמה ויתמוך בה".