בית הדין האזורי לעבודה בירושלים דחה לאחרונה את עתירתם של רבנים מהמגזר החרדי כנגד החלטת משרד החינוך המחייב הימצאותו של תואר ראשון כתנאי סף לתפקיד מפקח בחינוך החרדי, ואינו מסתפק בתואר "רב". בית הדין קבע כי הדרישה לתואר ראשון הינה סבירה ומוצדקת.
הרבנים חיים הבלין ועקיבא מאיר עתרו לבית המשפט כנגד דרישות משרד החינוך וטענו כי הן מקפחות רבים במגזר החרדי שאינם בעלי תוארים אקדמאיים מסיבות אידיאלוגיות. העותרים ביקשו שבית המשפט יסכים לכך שניתן להסתפק בתואר רב על מנת להתמנות כמפקח מטעם המשרד.
מנגד, הגיבה המדינה לטענות והבהירה כי המצאותו של תואר ראשון הינה דבר המעיד על חשיבה ביקורתית ויכולת כתיבה וניתוח. לתפקיד זהה בחינוך הממלכתי אנו דורשים אף תואר שני, טענו נציגי המדינה בדיונים.
לאחר שמיעת טענות הצדדים הכריע השופט אייל אברהמי סגן נשיאת בית הדין האזורי לעבודה בירושלים כי למרות שאין חולק על כך שתואר "רב" הינו חשוב ומוערך וכי אין חולק בדבר חשיבותו לעם היהודי, דיון הינו מידת הסבירות של תנאי הסף הדורשים תואר ראשון ועל פי הכרעתו הדרישה עומדת במתחם הסבירות ואין להתערב בה.
יצויין, כי במקביל ממליץ השופט למדינה (משרד החינוך) לנסות להגיע לפתרון מוסכם ולא לכפות את דעתם על המגזר החרדי. "טוב יעשו העוסקים במלאכה אם ינסו להגיע לפתרון מוסכם כזה שיוסכם גם על רוב הציבור החרדי" כתב השופט אברהמי והוסיף לסיום: "רק בדרך זו יגבירו את השלום, האחדות והרעות שכה נדרשים בין חלקי העם".