על רקע מבצע צוק איתן, נרשמה התקרבות מסוימת בין הציבור החרדי לצבא. תפילות נרגשות נישאו ברחבי עולם הישיבות, מתנדבי ארגוני החסד העניקו ציוד ודברי מאכל לחיילים בבסיסי הדרום ואפילו מח"ט גבעתי עופר וינטר התראיין לעיתון חרדי. אלא, שבקבוצות היותר קיצונייות במגזר, פחות אוהבים את התופעה.
בעיתון הפלס כועסים על "ההתקרבות" בין הציבור החרדי לבין שלטונות הצבא על רקע המבצע הצבאי, ויצאו בסוף השבוע במתקפה חריפה כנגד מח"ט גבעתי עופר וינטר שעשה לדבריהם שימוש בכיפתו כשבחר להתראיין לכלי תקשורת חרדיים ולנצל את אוירת המלחמה במטרה להשפיע על הצעירים להתגייס.
בנוסף, תקפו ב"הפלס" את השבועון משפחה שנותן לטענתם במה לרוחות חדשות אלו, מסע תעמולתי נרחב לניצול ציני של מצב המלחמה לצורך "חינוך מחדש" של הציבור החרדי ויצירת "חוויה מתקנת" לאחר הסערה בעקבות גזירת הגיוס.


"כשהתחיל מאבק הגיוס קרה משהו לא נעים, ועכשיו יש סוג של 'חוויה מתקנת': זה לא 'הם' ו'אנחנו', אלא כולנו יחד. ה'ביחד' הזה הצליח לשבור מחיצות, ואני מקווה שניקח את החוויה הזו הלאה" צוטט גורם חרדי בעיתון שטען כי "התבטאויות מסוג זה מהוות חלק ממנגנון שפועל לאחרונה בצורה אינטנסיבית, באפיקים שונים ומגוונים, ואשר נועד לנצל את המצב הקשה והמדאיג של המלחמה בדרום, כדי להכשיר מחדש את הקרקע למימוש נסיונותיו של השלטון לשנות את אופיו ומהותו של הציבור החרדי"
"מאז החלה המלחמה הנוכחית", כותב הפלס, "החלו לצוץ לפתע יוזמות שונות ומשונות, שנועדו להחדיר רעיונות שלא נשמעו במחוזותינו מעולם, וזאת מתוך תחושות פסולות של הפגנת 'שותפות', שאין כל קשר בינה ובין דאגה כנה לשלומם של יהודים בכל מקום שהם".
"רבות מהיוזמות הינן תוצאה ישירה של רגשי נחיתות. בכל יום מתפרסמות תמונות של 'מתנדבים חרדים' שיוצאים אל מחנות הצבא עם כמויות אוכל ופריטים שונים, כאילו מדובר בסיוע של 'יששכר וזבולון' למשפחות ברוכות ילדים של בני תורה. בנוסף, כל יוזמה כזו הינה מלאכותית בלבד. כידוע, תקציב הביטחון מאפשר לדאוג למחנות הצבא לכל מחסורם, אך למרות זאת נקראים תינוקות של בית רבן לעבור מדלת לדלת ולהתרים מצרכים שונים, לא עבור בני הישיבות הממיתים עצמם באוהלה של תורה מתוך חיי דחק ומחסור, אלא כדי לסייע לצבא בצרכיו הלוגיסטיים, כביכול. בנות סמינר ועקרות בית נסחפות בתמימותן לאפות עוגות למשלוח אל 'החזית' ובכל מקום מתפרסמות יוזמות ומתנוססות סיסמאות המעודדות את אוירת 'ההשתלבות' בתקופת המלחמה".


"שטף היוזמות ומבול המבצעים 'למען החיילים', וההתלהבות החריגה 'לדבר מצוה' שהציפה לפתע את שלל אמצעי התקשורת הפסולים - כל אלו מצביעים על מגמה שיטתית שנועדה למחוק את משקעי העבר, לקרב לבבות, לשדרג מחדש את סולם הערכים התורני ולהכשיר את מסלולי הצבא לציבור החרדי" נטען בעיתון.
"כך נודע, למשל", מוסיף העיתון בציניות "כי גורמים דתיים-לאומיים החליטו לפנות למוסדות תורה בבקשה לסייע ב"מבצע" חדש של קשירת ציציות על 'ארבע כנפות' בצבע ירוק של מדי הצבא, על מנת לשגרן למחנות הצבא".
הפלס בוחר לתקוף חזיתית את השבועון משפחה וכותב: את מסע "החינוך מחדש" של הציבור החרדי, מתוך ניצול ציני של התקופה הקשה, מובילים כלי התקשורת הפסולים, כאשר גם הפעם בולט ביניהם השבועון "משפחה", שמכריז בקולניות על פריצת הגדרים. השבועון הצהיר בגאווה כי הפעם החליט להחדיר נורמות חדשות בסגנון ואופי הדיווחים על הנושאים הצבאיים, כאשר דובריו מצהירים בבירור, כי גם הם עצמם לא העזו לעשות כן בעבר. "העיתון החליט לעשות את המעשה הנכון והראוי, ואם בעבר זה לא קרה - יש להצר על כך", אמרו".
"בתוכנית ששודרה בערוץ השני אודות "שינויים מאד מעניינים שמתאפיינים בתקשורת החרדית בתקופה האחרונה", הודה מו"ל העיתון כי התנהלותו הפעם מבטאת תופעה חדשה בעיתונות שמופצת במיגזר החרדי, וכאשר נשאל על ידי המראיין: "מדוע דווקא במלחמה זו התחדשה התופעה?" – השיב מו"ל השבועון, כי זו "חוויה מתקנת" שהינה נצרכת וחיונית לאחר המתח הרב שאפף את יחסי החרדים והצבא בתקופה האחרונה".
"במקביל החליט שבועון זה לסייע בקמפיין יח"צני שמוביל לאחרונה מפקד חטיבת 'גבעתי', עופר וינטר, קצין דתי-לאומי שפועל לאחרונה במלוא המרץ להקים "גדוד חרדי" במסגרת 'גבעתי' ולסחוף אל שורותיו צעירים חרדיים" טוען הפלס.


"לאורך כל הראיון מרעיף השבועון דברי שבח וקילוסין על עופר וינטר, כשהוא חוזר ומציין כי יש להללו בתור "קצין מזן חדש שלא רק שאינו בוש לא בכיפתו ולא באמונתו, אלא עושה בהן שימוש נרחב ובולט בעבודתו הצבאית" – זאת, כאמור, במצב שבו החל אותו קצין במסע תעמולה לציד נפשות לצורך הקמת "גדוד חרדי בגבעתי".
"מתברר", מסכם הפלס "כי כחלק ממסע היחצ"נות שמבצע עופר וינטר, קיבל מפקד 'גבעתי' בימה נרחבת בשבועון "משפחה", ששיבח את דמותו בתור "קצין מזן חדש שלא רק שאינו בוש לא בכיפתו ולא באמונתו, אלא עושה בהן שימוש נרחב ובולט בעבודתו הצבאית". אכן פעילותו של אותו קצין לציד נפשות לצורך הקמת "גדוד חרדי בגבעתי", מבטאת בצורה מקוממת כיצד הוא "עושה בכיפתו ובאמונתו שימוש נרחב ובולט בעבודתו הצבאית".