מבצע "צוק איתן"

צוק איתן: ישיבות עוזבות את הדרום

בשל ההסלמה הביטחונית ומטחי הטילים בדרום הארץ, ישיבות ומוסדות תורה מעתיקים את מקום לימודיהם אל מרכז הארץ בהוראת גדולי ישראל • הגראי"ל שטיינמן הורה לישיבות "תורה בתפארתה" ו"נר זרח" לעזוב את הדרום • תלמידי הישיבות של חסידויות גור ובעלזא בדרום מועברים ללמוד בירושלים (חרדים)

|
43
| כיכר השבת |
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

בשל ההסלמה הביטחונית ומטחי הטילים בדרום הארץ מורים רבים מגדולי ישראל לישיבות שבנשיאותם לעזוב את אזור הדרום עד שישוב השקט לשרור.

בחסידות גור הוחלט להעתיק את מקום לימודיהם של אלפי הבחורים מהישיבות באשדוד ובאזור הדרום אל היכל ביהמ"ד הגדול של החסידות בירושלים. התלמידים ישהו במקום עד שישוב השקט הביטחוני לשרור בדרום הארץ.

מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן הורה לישיבת "תורה בתפארתה" לעבור ממקומה באשדוד אל העיר כרמיאל בסמוך לישיבת "רנה של תורה". הישיבה תשהה בבניין ששימש בעבר ישיבה קטנה שנסגרה וכיום הבניין בבעלות מנכ"ל הישיבה יעקב וירז'בינסקי.

בנוסף, הורה ראש הישיבה לישיבת "נר זרח" במושב זרועה שבדרום לעזוב את המקום. ככל הנראה תלמידי הישיבה ישהו בבני ברק.

כ"ק האדמו"ר מבעלזא הורה אף הוא לתמידי הישיבות באשדוד ובשאר יישובי הדרום (קוממיות ובית חלקיה) להעתיק את מקום לימודיהם לירושלים לימים הקרובים עד שתתברר המציאות הביטחונית ותחזור השלווה לדרום הארץ.

בשעה זו עושים אלפי התלמידים את דרכם לירושלים שם יארגנו עבורם עסקני החסידות מקום לימודים ושהייה ללינה ולארוחות.

בתוך כך הורה גם הגר"ש אוירבך לתלמידי ישיבת גרודנא באשדוד לעזוב את העיר עד שהשקט ישוב לשרור.

הגר"ש הורה לראש הישיבה הגרד"צ קרלינשטיין ולמנהלי המוסד למצוא מקום לימודים חילופי במרכז הארץ בכדי שהבחורים יוכלו ללמוד שם בהשקט ובבטחה ללא הפרעות וחרדות וחשש סכנה.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

43 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

26
קודם כל הדין ירד לעולם כמו כדאיתא בליקוטי מוהרן והרצים יצאו דחופים וגם תורה מגנא ומצליה זה לימוד לשמה ובתשובה אמיתית ועבודה של אמונה הן בה' והן בעבדיו האמיתים ובודאי שצריך עכשיו בזמן שלהנהגת הטבע גמטריה אלוקים היינו השכינה שהיא בדינים מחמת העברות והאמונה ושהיא לא ביחוד וזיווג עים דודה זה החלק היתר ג
מתבונן באמת10
25
אלה נכנסים לעזה ואלה בורחים כמו נשים וילדים
דניאל
24
בושה וחרפה. מי האיש הירא ורך הלבב...
שלום
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות