

בני ברק מציגה: מאבק על שליטה בבית כנסת של הציונות הדתית, בין חסידי גור לאברכים ליטאים מפלג "המחבלים", הפך למאבק אלים, כאשר אף צד לא מתכוון לוותר.
במהלך תפילת שחרית של שבת בבית הכנסת "ימין צדק" ברחוב רוזובסקי בבני-ברק, התפתח לו עימות אלים בין כמאה אברכים ובחורים חסידי גור שהגיעו להתפלל בבית הכנסת לבין עשרות אברכים ובחורי ישיבה ליטאים.
העימות, פרץ גם הבוקר, בתפילת שחרית. כאשר שני הניצים, חסידי גור מחד ואברכים ליטאים מאידך, התעמתו מי ייגש להתפלל, האם חסיד גור או אברך ליטאי, כאשר בסופו של דבר נערכו במקום שני מנייני תפילה.
העימות על בית הכנסת, הממוקם סמוך ל'משה יוסף שטיבל' של חסידות גור, פרץ בחודשים האחרונים כמו במקומות רבים בעיר בני ברק בהם מתדלדלת האוכלוסייה הוותיקה השייכת ברובה למגזר הדתי לאומי ולזקני פא"י כאשר האברכים החסידיים והליטאים מתעמתים על החזקת כל בית כנסת שמתפנה.
לדברי המתפללים הליטאים, בעשור האחרון הם הצטרפו לאוכלוסייה הוותיקה שמנתה בעיקר מתפללים מהציונות הדתית והתפללו לצדם כאשר הם מכבדים אותם ונוהגים כלפיהם בהגינות.
"לאחרונה הגיעו חסידי גור בטענה שבית הכנסת שלהם וניסו להצטרף בכוח ולהפריע לתפילה", מספר אברך ליטאי, "בליל שבת היו פה שני מנינים, האחד חסידי והשני ליטאי, והיה ניכר שהעניין עומד לקראת פיצוץ שאכן הגיע בבוקר יום השבת לפני קריאת התורה".
לדבריו, "החל ויכוח מי יקרא בספר, האם חסיד גור או הבעל קורא הליטאי, ואז החל עימות נורא במהלכו היכו אברכים משני הצדדים איש את רעהו".
"לא ייתכן שהם יגיעו משום מקום וינסו לפנות אותנו המתפללים בבית הכנסת במשך עשר שנים", מסביר האברך הליטאי, "אנחנו כבר רגילים להתפלל פה במשך כל התקופה ומסתדרים טוב מאוד עם האוכלוסייה המבוגרת הנמנית עם בני הציונות הדתית. לא מובן לי איך גור פתאום קשורים למבנה".
מנגד, גרסתם של חסידי גור שונה לחלוטין. לדבריהם, בחודשים האחרונים נעשה מהלך חוקי לחלוטין במסגרתו הפכו תשעה מעסקני החסידות לחברים מן המניין בעמותה הוותיקה של בית הכנסת.
"כיום יש רוב ברור לחסידות בהנהלת בית הכנסת ולכן מבחינה חוקית המקום שייך לנו גם על פי ההלכה וגם על פי החוק היבש", הם טוענים, "אנחנו מוכנים לבוא לכל בית דין ולהציג את הטיעונים שלנו", אומרים עסקני חסידות גור הבטוחים בצדקתם.
לדבריהם, הבעיה הגדולה הינה שאותם אברכים ליטאים נמנים על פלג "המחבלים", ולדבריהם באף בית כנסת ליטאי בבני ברק לא מוכנים לקבלם כחברים. "בגלל שלהם יש בעיות פנימיות של מחלוקת ו'הדרה' על בסיס חברתי ואישי אנחנו נצטרך לוותר להם על מקום ששייך לנו?", תוהים בגור.
לדבריהם, "האלימות פרצה לאחר שנשות האברכים הליטאים שפכו מים מעזרת הנשים על ספר התורה תוך ניסיון חלילה לחלל אותו. על כך לא היה ניתן לשתוק. על פגיעה בכבוד התורה אסור לעבור בשתיקה".
לגופם של דברים, טוענים בגור כי האברכים נכנסו כחברי עמותה מן המניין ולכן אין מה לבוא אליהם בטענות. "שהליטאים יפתרו את הבעיות שלהם בינם לבין עצמם ולא יערבו אותנו בזה. אנחנו לא אשמים", הם אומרים.
גבאי בית הכנסת, דוחה בתקיפות את טענות החסידים ומבהיר כי אף אחד מהמתפללים או מנשיהם לא שפך מים על ספר התורה. "הם נכנסו לבית הכנסת בצורה אלימה, השתוללו והתפרעו והפריעו לנו למהלך התפילה", טוען הגבאי.
הגבאי מדגיש כי ציבור המתפללים נמנה על כל פלגי המגזר הליטאי ואינו מזוהה דווקא עם זרם כזה או אחר. "אנחנו מתפללים במקום כבר עשר שנים מתוך אחדות מופלאה ופתאום מנסים לגרש אותנו בכוח, זה פשוט לא ייאמן", אומר הגבאי בכעס.