"מאסר ללופוליאנסקי - אכזריות"

ביום חמישי הקרוב שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב יגזור את דינו של ראש עיריית ירושלים לשעבר, אורי לופוליאנסקי. פרקליטיו: מאסר יהווה ענישה אכזרית (חדשות, חרדים)

|
13
| כיכר השבת |
(צילום: פלאש 90)

ביום חמישי הקרוב בשעות הבוקר המוקדמות, שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, דוד רוזן יגזור את דינו של אורי לופוליאנסקי, ראש עיריית ירושלים לשעבר. הפעם, כך מקווים כל הצדדים כי יהיה זה המועד הסופי וכי הנאשם יוכל להשתתף בדיון למרות מצבו הבריאותי.

בחוות דעת שהגישו פרקליטיו לשופט דוד רוזן, כתבו הם כי שהייתו של מרשם בכלא, תסכן את חייו ותהווה ענישה אכזרית ובלתי אנושית. עורכי הדין שלומית הראל-שוורץ ועמוס ון-אמדן מבקשים מהשופט כי יגזור על מרשם עבודות שירות כתחליף למאסר פועל, כל זאת בגלל מצבו הבריאותי.

בשיחה עם "כיכר השבת" אומרת פרקליטתו, עו"ד שלומית הראל-שוורץ כי הם קבעו זאת לאחר חוות דעת רפואית:
"כתבנו בחוות דעת כי המאסר שלו יהיה אכזרי ובתלי אנושי. השתמשנו בחוות קצינת הרפואה הראשית של השב"ס, דיני אורקין, בדיון בוועדת חוקה בכנסת שבו היא מתייחסת לבעיה רפואית מסוימת שמי שסובל ממנה ושמים במתקנים שיש בהם זיהומים, אז זאת בעיה".

"אני חושבת שהמאסר שלו יהיה אכזרי ובלתי אנושי בגלל מצבו הבריאותי", היא אומרת בנחרצות. באשר למשפט עצמו, פרקליטתו אומרת "אני לא עוסקת בספקולציות, אני מחכה ליום חמישי ונראה. אין לי הערכות, השופט אמר כל מיני דברים שמתייחסים לכל האפשרויות ומה הוא יגיד בסופו של דבר - נדע ביום חמישי".

עורכת הדין סירבה להתייחס לשאלתנו האם אורי לופוליאנסקי מעלה אפשרות כי השופט יחליט לגזור עליו מאסר בפועל "מה זאת אומרת לוקח בחשבון? התביעה ביקשה שהוא יקבל מאסר, אנחנו לוקחים בחשבון את כל האפשרויות. בציעה טענה מה שהיא טענה ואנחנו טענו גם וכעת אנחנו ממתינים להחלטה ואת ההחלטה רק השופט יודע".

משפטו שהיה אמור היה להתקיים לפני שמונה ימים, נדחה בשל מצבו הבריאותי ואשפוזו בבית החולים לאחר דלקת ריאות. עת, ימים אחרי, הפרקליטה מעדכנת על מצבו: "הוא בלי שום קשר מתאושש מהמחלה ועסוק בלהחלים, הוא כבר לא בבית החולים, הוא בבית".

במהלך הדיון באותו היום שבו אמר התובע בהתייחסו לראש עיריית ירושלים לשעבר כי "אין מניעה ממאסרו בשב"ס. יש תנאים ההולמים את מצבו הרפואי. אסירים במצבו נמצאים בקרבת בית החולים אסף הרופא. הוא יקבל את הטיפול הרפואי וצרכיו ימולאו".

לדבריו, "יש אסירים נוספים שסובלים מסרטן ומקבלים טיפול לפי הצורך. לקחנו גם את השיקולים הנוספים נוכח התרומה שלו לקהילה ולכן נבקש את החלק התחתון של הענישה". השופט דוד רוזן אמר כי מדובר באמירה לא מבוטלת, אך הוסיף וציין כי עדיין לא הגיע להחלטה.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

13 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
מלך מלכי המלכים !
נעמה
1
הוא גנב גדול בעת שהיה ראש עירית ירושלים עשה לכל אנשי שלומו על חשבון העיריה גינה בביתם ועוד גדירות מברזל על חשבון העיריה חשבון של התושבים באו לבקר בשכונת רמות פולין בנין 54 ותראו מה הוא עשה לאנ"ש.וד"ל סוף גנב לתליה בלי הולילנד.
חיים כהן
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות