בוועדת הפנים של הכנסת נערך הבוקר (שני) דיון מיוחד בהצעת החוק של ח"כ מנחם אליעזר מוזס (יהדות התורה) המבקשת לקבוע כי על כל מועמד הבוחר להתמודד לראשות העיר במסגרת הבחירות המוניציפאליות, להתגורר במשך תקופה של שישה חודשים לפחות בעיר בה הוא מבקש להתמנות לתפקיד.
יצוין כי כיום קובע החוק מגורים של מינימום 30 יום באותה העיר אולם מוזס מבקש להתנות זאת בתוספת של חצי שנה. "לא ייתכן שאדם שאינו תושב המקום יבקש להתמנות לכהן כראש עיר במקום שהוא אינו מתגורר בו ואנו מכיר את צרכי תושביו. אי אפשר להביא איזה ג'וקר מעיר אחרת להתמודד בעיר שהוא אינו קשור אליה", טען מוזס בדיון.
מנגד חברי הכנסת האחרים של הסיעות החרדיות מגלים התנגדות תקיפה לחוק החדש של מוזס ביניהם עמיתיו למפלגת יהדות התורה משה גפני, יעקב אשר וישראל אייכלר וכן דוד אזולאי מש"ס אשר טוענים כי עניין כה מהותי צריך להגיע להכרעת הח"כים בישיבת סיעה מסודרת ולא כחוק פרטי של ח"כ כזה או אחר הפועל על דעת עצמו.
בשולי הדברים טוענים הח"כים החרדיים כי בציבור החרדי שהכל כפוף להוראת גדולי הדור ולהכרעתם הרי שקורה כי אדמו"ר או ראש ישיבה מבקשים לייבא מועמד מעיר מסוימת ולמנותו פרנס על ציבור בעיר אחרת וכעת החשש הוא שהחוק החדש יחסום את האפשרות הזאת ויקטין את מרחב התמרון של הפוליטיקאים החרדיים.
אחד מהח"כים אף רטן באוזני מוזס מה יקרה אם מנהיגו הרוחני יבקש לשלוח אותו להתמודד כראש עיריית ב"ב והוא לא יוכל לעשות זאת רק בגלל העובדה שהוא מתגורר בירושלים והחוק שהוא עצמו מעביר כעת. "מאה חכמים לא יוכלו לתקן מה ששוטה אחד עושה", התבטא חבר כנסת אחר.
בין הדברים טען ח"כ יעקב אשר: "חברי מוזס מדבר על הפן המקצועי והחשש מהצנחה של מועמדים פוליטיים, אבל צריך לזכור שיש גם מקרים הפוכים. מקומות וערים שדווקא המועמדים שמגיעים מחוץ היישוב הם המקצועיים והמנוסים יותר ולכן יש לאפשר גם להם להתמודד. חצי שנה זה המון זמן וזה לא הגיוני, הרי גם היום ממנה המדינה ראשי וועדות קרואות שאינם בדווקא מתגוררים במקום בו הם ממונים".
"לדעתי חודשיים מגורים במקום זה מספיק בכדי לאפשר למועמד מיובא מבחוץ להתמודד לתפקיד", אמר אשר.
יצוין כי בסיום הדיון התקיימה הצבעה והחוק עבר בקריאה ראשונה זאת למרות התנגדות הח"כים מהמפלגות החרדיות לחוק במתכונתו הנוכחית כפי שהינו מוצג כעת.