

חשש ממחלות בשכונות החרדיות: מבקר המדינה השופט יוסף שפירא, פרסם הצהריים (רביעי) את דו"ח משרדו העוסק בכל משרדי הממשלה, ובין היתר גם בנושא הבריאות במדינת ישראל. בדו"ח החמור, מגלה מבקר המדינה כי שיעור המתחסנים במגזר החרדי הוא נמוך מאוד, מה שעלול להביא להתפרצות של מחלות מסוכנות בריכוזים חרדים.
"שיעור הילדים שחוסנו, המעודכן במשרד לשנת 2010 ונוגע לילדים שנולדו בשנת 2008, נע בין 90% ל-97%. אף שמדובר בשיעור גבוה יחסית, נתון זה מלמד שעשרות אלפים מהילדים בישראל לא חוסנו בחלק מהחיסונים או לא חוסנו כלל" קובע מבקר המדינה.
בשלב זה, חושף מבקר המדינה את הבעיה החמורה בקרב המגזר החרדי: "יש אוכלוסיות, דוגמת תושבי שכונות חרדיות בירושלים והבדואים בנגב, ששיעור המתחסנים בהן נמוך לעומת הממוצע הארצי, ויש סכנה גדולה להתפרצות מחלות (חלקן מידבקות) בקרבן".


בהמלצות לשיפור המצב כותב השופט יוסף שפירא: "על משרד הבריאות לפעול במרץ להעלאת שיעור המתחסנים בקרב הילדים, להגביר את מודעות הציבור לחשיבות שיש להתחסנות מבוגרים".
מחסור באחיות ב'טיפות חלב' בערים החרדיות
נושא נוסף שחושף מבקר המדינה בדו"ח החמור שמתפרסם היום, הוא המצב ב'טיפות חלב' בקרב המגזר החרדי כאשר משרות רבות אינן מאוישות.
המבקר כותב: "מחסור באחיות בתחנות: בכמה תחנות מספר המשרות קטן מהדרוש על פי הוראות המשרד; בתחנות שפועלות במגזר החרדי בכמה ערים יש כ-20 משרות שאינן מאוישות".
"הדבר גורם לעומס עבודה על האחיות המועסקות בתחנות אלה, להמתנה ארוכה לקבלת חיסונים ולביצוע בדיקות סינון וכן לביטול פעילויות כמו ביקורי בית, שהתחנות רואות בהם נדבך מרכזי בשירות שהן נותנות" קובע מבקר המדינה.
אנשי משרד הבריאות מסבירים למרן הגר"ח קנייבסקי על חשיבות החיסונים (ארכיון)
בהמלצות לשיפור המצב כותב השופט יוסף שפירא: "השירות הניתן לילדים בתחנות טיפת החלב מהלידה ועד גיל שש, נועד למנוע מהם ללקות במחלות זיהומיות ולאתר בעיות בהתפתחותם או בבריאותם. ואולם, המחסור באחיות ועומס העבודה המוטל עליהן גורם לביצוע פעולות רבות באיחור או לאי-ביצוען כלל, והדבר עלול לגרום לילדים מסוימים נזק בלתי הפיך".