

פרשת סרבן הגט ישראל מאיר בריקסמן ממשיכה לתפוס כותרות. במסגרת הודאתו של דוד ווקס תושב ליקווד בפני שופט בית המשפט המחוזי בניו גרזי בנוגע למעורבותו בחטיפת והכאת סרבן הגט ישראל מאיר בריקסמן, הפליל ווקס חרדים נוספים שהיו חלק מהקבוצה שעשתה שימוש בכוח בכדי להוציא את הגט מבריקסמן בכפייה.
ווקס הודה בקשירת קשר לביצוע מעשה חטיפה וטען כי בין שותפיו להחלטה לעשות זאת היה הרב מנדל אפשטיין, שהיה מעורב במקרה דומה בעבר.
ווקס אמר כי בין אלו שהיכו את בריקסמן היו בין היתר מרטין וולמרק, יעקב גולדשטיין, סנדי (אלכסנדר) פרנקל, ודוד אפשטיין שנכחו בביתו באותו ערב והשתתפו בביצוע הפעולות האלימות כלפי בריקסמן, לאחריהן נאלץ הבעל להסכים לתת את הגט לאשתו לשעבר.
כזכור, על פי המסמכים שהוגשו בתיק והוצגו בפני בית המשפט, "פיתו" ווקס וחברי הקבוצה את בריקסמן להגיע לביתו בתירוץ של ייעוץ בהוצאתו לאור של חיבור תורני, וכשהגיע ונפל למלכודת הם כיסו את עיניו, אזקו ותקפו אותו כשהם מכים אותו נמרצות בכל חלקי גופו. משפחת העגונה מסורבת הגט, שילמה עבור הפעולה של הוצאת הגט בכפייה סכום של 100 אלף דולרים.
לפני מספר חודשים, עצרו בלשי המשטרה בניו יורק עשרה גברים חרדיים בחשד כי שימשו כ"מאפיית גברים להשכרה" ואיימו על בעלים יהודיים באלימות בכדי שיסכימו להעניק לנשותיהם את הגט המיוחל. שניים מהם הודו במיוחס להם לאחר שהובאו בפני בית משפט פדרלי בטרנטון. על פי החשד, על כל מקרה סחיטה שכזה קיבלו חברי הקבוצה עשרות אלפי דולרים שחלקם ניתנו כמקדמה לפני ביצוע הפעולה האלימה.
- קראו עוד: חשיפת הפרשה ב-2010 באתר 'כיכר השבת'