השעה 11:00 בבוקר, יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, צומת כיכר השבת בלב השכונות החרדיות בירושלים, צלמי העיתונות ערוכים לקראת הפרובוקציה הקבועה של קיצוני הנטורי קרתא, ששמים להם למטרה לפגוע ברגל גסה במשפחות השכולות בתואנה של אי נטילת חלק ב"חוקות הגויים".
זאת בעוד מרבית הציבור החרדי השוהה ברחוב, מצטרף לעם ישראל ועומד דום בשעת צפירת הזיכרון, לזכר חללי מערכות ישראל תוך אמירת פרקי תהילים ומשניות לעילוי נשמתם של הנופלים.
הצפירה החלה והאות ניתנה לפרובוקטיביים של הנטורי קרתא לצאת במחול סוער של ריצה, תוך הנפת שלטים והפרחת קריאות בגנות המדינה, זאת לעומת פעילים ועוברי אורח חרדים, שכיבדו ונעמדו.


הפעם, הייתה שם אישה אחת, שומרת תורה ומצוות, לידה נכדה בחור ישיבה חרדי, שעלתה לארץ לפני זמן מועט, שאינה רגילה במראות הללו, ומאחר ונכדה משרת כחייל בצה"ל, נגע הדבר לליבה ופרצה בבכי.
בשעת הצפירה, עמדה האישה ליד חייל שהרכין את ראשו בעמידת הדום, המראה של הקיצוניים הפוגעים ברגל גסה ברגשות האומה, נגע לליבה והיא החלה לממרר בבכי.
בשיחה עם "כיכר השבת", שלא למצלמה, סיפרה כי לפני כשנה עלתה לארץ ומתגוררת כיום בירושלים ונכדה משרת בצבא.


"למה אני צריכה לעלות לארץ ולראות את זה?", היא תוהה בכאב, "אפילו שהם שוליים בודדים זה לא מעניין אותי, איך אני לא אבכה?".
לשאלתנו, האם היא מודעת לכך כי מדובר בקומץ שלוי והזוי, היא השיבה בבכי: "לא משנה, אפילו אחד כזה, זה קורע לי את הלב. בשביל לראות את זה עלינו מארצות הברית לירושלים?".





