כמו בכל יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל גם הבוקר (שני) בשעת הצפירה ועמידת הדום לזכרם של הנופלים, הפך צומת כיכר השבת במרכז העיר ירושלים למפגש ועימות בין תרבויות ומנהגים שונים בתפר שבין יהדות לציונות ובין חרדיות לישראליות.
מחד, נהגו רוב עוברי האורח הנמנים על בני הציבור החרדי על פי ההיגיון הטבעי וכיבדו את עמידת הדום כשהם נמנעים מללכת במפגיע תוך פגיעה ברגשות האחר להוראת רבותיו.
במקביל, עמדו פעילי ארגון ההסברה "דוסים" כשלצדם שלט ענק כנגד ההסתה הפרועה המשתוללת בימים אלו והמתקפה על המגזר החרדי כביכול והם פוגעים בזכרם של חילי צה"ל שנהרגו על קידוש השם.
כמו תמיד היו שם גם הצלמים ונציגי כלי התקשורת הכללית המחפשים ללכוד בעדשתם את החרדי הצועד בשעת הצפירה, תמונות הגורמות לחילול השם גדול.
אולם מי שגנבו את ההצגה כמידי שנה היו כמובן פעילי נטורי קרתא והארגונים הקיצונים שבחרו ללכת דווקא בשעת הצפירה במרכז הכיכר תוך שהם משמיעים קריאות וסיסמאות בגנות הציונות וקיומה של מדינת ישראל.
צפו בתיעוד שצילם שאול קרויזר