כיכר השבת

מונה משגיח לישיבת "עטרת שלמה"

בימים אלו מוקמת הישיבה הליטאית החדשה "עטרת שלמה" בראשות הגאון רבי שלום בער סורוצקין. ל"כיכר השבת" נודע כי הגר"ח וייספיש מ"קול תורה" מונה למשגיח בישיבה (חרדים)

|
10
| כיכר השבת |
הגרש"ב סורוצקין (צילום: שלומי כהן - כיכר השבת)

בימים אלו מוקמת באופן סופי הישיבה הליטאית החדשה "עטרת שלמה" בראשות הגאון רבי שלום בער סורוצקין, שלראשונה יזם הקמת "ישיבה גדולה" שנועדה לבחורים המבוגרים יותר.

עד היום יש בנשיאותו מסגרות רבות של כוללי אברכים וישיבות קטנות בחבי הארץ, בהם אלפי בני תורה.

עם תחילת זמן הקיץ, תפתח הישיבה את שעריה בעיר בני ברק כשהגרש"ב סורוצקין עמל מאחורי הקלעים בכדי "לגייס" דמויות תורניות מהשורה הראשונה על מנת שיכהנו בראשותה וישמשו דוגמא תורנית וחינוכית בעבור התלמידים.

ל"כיכר השבת" נודע כי בימים אלו הודיע הגה"צ רבי חיים ויספיש שכיהן כמשגיח ב"קול תורה" כי בהוראת מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן, קיבל על עצמו את התפקיד החדש לשמש כמשגיח וכמנהל רוחני בישיבה החדשה.

גורמים המעורים במינויים מציינים כי למרות שבישיבת "קול תורה" ניסו להפעיל על הרב ויספיש לחצים רבים בכדי שיישאר בתפקידו, הוא בחר לציית להוראתם של גדולי הדור ולקבל על עצמו את התפקיד הנכבד.

לדבריהם, "אין ספק בעובדה כי שמו של הרב ויספיש ומעמדו התורני שהינו שם דבר בעולם התורה יקנו לישיבה החדשה מקום של כבוד בכותל המזרח של עולם הישיבות".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
מקול תורה והוא עוד מתגאה בו אז כנראה שהעסק לא הולך להיות סיפור הצלחה
מק"ק
7
בכל הארץ ולא יסגור או יעיף ואחר כך שיפתח ישיבה הכל אצלו כבוד וכבוד וכבוד. איכס
שלמה
6
בבקשה אני רוצה שטייגען
אברימי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות