כיכר השבת

תמונות: בוגרי פוניבז התכנסו

בוגרי ישיבת פוניבז' (פלג המחבלים), התכנסו לכינוס מיוחד, שנערך ע"י ארגון "בני הישיבה" לצורך איחוד הבוגרים וחידוש מפעל הנציבים לעמוד לימין הישיבה במצבה הקשה (חרדים)

|
10
| כיכר השבת |
(צילומים: באדיבות המצלם)

תלמידי ישיבת פוניבז' (פלג המחבלים), בוגרי עשרות השנים מאז הוקמה הישיבה, התכנסו למאורע היסטורי - "התאחדות בוגרי ישיבת פוניבז'", אירוע שנערך על-ידי ארגון "בני הישיבה" לצורך איחוד הבוגרים וחידוש מפעל הנציבים לעמוד לימין הישיבה.

האירוע נפתח בתפילת מעריב שלפני התיבה עובר המשגיח הגאון ר' אהרון זאב גרוסברד.

לאחמר מכן החל הכינוס בראשות רה''י הגאון רבי שמואל מרקוביץ, רבני הישיבה ומאות בוגרי הישיבה. את האירוע הנחה הרב משה פרידלנדר, בן המשגיח בעל ה"שפתי חיים" זצ"ל שדיבר על הזכות הגדולה של הבוגרים לעמוד לימין הישיבה.

לאחר מכן נשא דברים הגאון רבי אשר דויטש, מראשי הישיבה, שעמד בדבריו על ההיסטוריה של הישיבה וסיפר מעשיות ועובדות נדירות מחיי הישיבה בעבר.

לאחריו הוקרנה מצגת מחיי הישיבה בעבר ובהווה, ודבריו של מרן פוסק הדור הגרי"ש אלישיב זצ"ל על ישיבת פוניבז'.

נואם הכבוד, היה חתנו של פוסק הדור מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל הגאון רבי בנימין רימר, ראש ישיבת "קרית מלך", שהביא עובדות ומעשים מחדרו של חמיו אשר כיוון והדריך את הישיבה בכל צעד ושעל ועל החובה לעזור לישיבה במצב הכלכלי הקשה.

בעיצומו של האירוע הגיע להשתתף ולשאת חלק בכינוס הגאון רבי שמואל אוירבך.

את משא הנעילה נשא רה''י הגר"ש מרקוביץ שדיבר על ההיסטוריה של הישיבה על ההוראות של מרן הרב מפונביז' זצוק"ל בנוגע לישיבה וסיפר שתוך כדי האירוע קיבל טלפון שיש קרן צרפתית שרוצה לתת 100 אלף יורו תרומה לישיבה, אבל לאחר בירור הסתבר שזה קרן של גויים וכיון שמרן הרב מפוניבז' זצוק"ל התנגד ללקיחת כספים לישיבה מתרומות של גוים אז הוא ויתר על תרומת הקרן לישיבה.

יצוין כי מלבד הכינוס שנערך באולמי תמיר בירושלים, והיה מיועד לבוגרים המתגוררים בעיר, צפויה להיערך סדרת כינוסים נוספת לאזור בני ברק והמרכז, מודיעין עילית ואזור הצפון.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
כיון שכל המחבלים הנם זבל ותו לא.
משה
4
רוב בוגרי פוניבז' לא משתתפים בכינוס של הללו שהנם מורדים בגדולי ישראל למען כסף,כח,לבלרים ובעלי חנות מכולת.
אבי
3
במסווה של לומדי "תורה בטהרתה".....
א גרויסע מיבין
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות