בעלות 150 מיליון שקל

נחשף: כך לפיד ושי פירון ינסו להכניס את הליב"ה לחרדים

נועצים ציפורניים: שר האוצר יאיר לפיד ושר החינוך שי פירון פועלים כדי ליישם את שאיפתם להחדרת לימודי הליב"ה למוסדות החינוך של הציבור החרדי. התוכנית כוללת הכשרת אלפי מורים, הקמת מחוז חרדי ויצירת תקנים לפיקוח על המוסדות זאת לצד הקמת חלופות לישיבות הקטנות. העלות: 150 מיליון שקל (אקטואליה)

|
47
| כיכר השבת |
תוכנית ליישום לימודי ליב"ה. לפיד ופירון (צילום: פלאש 90)

הקרב על החינוך: שר האוצר יאיר לפיד ושר החינוך שי פירון מסיעת "יש עתיד" פועלים באחרונה ליישם תוכנית לימודי ליב"ה למגזר החרדי, תוכנית שכוללת הכשרת אלפי מורים, הקמת מסגרות בהן ילמדו התלמידים בגרות ומינוי פקחים, שעלותה נאמדת בכ-150 מיליון שקלים.

לפי הדיווח של העיתונאית יעל ברנובסקי בעיתון "ישראל היום", עיקרה של התוכנית הוא הסדרת הפעילות החינוכית של מוסדות החינוך החרדיים במערכת החינוך. התוכנית כוללת הקניית מיומנויות בסיס במסגרת מקצועות הליב"ה, הכשרת מורים ללימודי ליב"ה, ומתן תמריצים להקמת תיכונים שישלבו לימודי בגרות.

לפי הדיווח, במשרדי האוצר והחינוך עמלים להוציא תוכנית זו כבר בתקופה הקרובה ולאור זאת עובדי המשרד פועלים להקמתו של מחוז חרדי במשרד החינוך שיחליף את האגף המוכר שאינו רשמי - חרדי, וירכז את הפיקוח והניהול על מערכות החינוך החרדיות השונות.

יצויין כי במסגרת המחוז החרדי מפוקחים כיום 3,974 גנים, 750 מוסדות חינוך יסודיים, 212 מוסדות חינוך על יסודיים, 304 ישיבות, ו-53 מוסדות לחינוך מיוחד

המחוז החרדי יכלול 65 תקני פיקוח, וכן עוד 30 תקני בקרה ומנהלה חדשים. לפי התוכנית, העובדים יחלו לעבוד בהדרגה, כבר מהחודש הקרוב יגייס המשרד 65 עובדים מתוך כמות העובדים שאושרו לפעול בתוכנית זו.

במידה ויהיו מוסדות חרדיים שיתנגדו לתוכנית, משרדי החינוך והאוצר צפויים להפעיל נגדם סנקציות כלכליות. העובדים אף יפקחו שלא תהיינה אפליה בין התלמידים במוסדות הלימודים אשר יקבלו על עצמם את לימודי הליב"ה.

לצורך תוכנית זו, כך על פי הדיווח בעיתון "ישראל היום", יוכשרו 6,000 מורים בתוך חמש שנים. עם תחילת שנת הלימודים הקרובה יחלו לפעול 1,075 מורים. העלות התקציבית לכך תעמוד על כ-50 מיליון שקלים שישולמו בהדרגה: בשנת הלימודים הנוכחית ישולמו מתוכם 10 מיליון שקלים, הכסף הנותר בתקציב שאושר יוקצה בשנת הלימודים הבאה.

התוכנית הגיעה לאחר שבמוסדות החרדיים לבנים ישנם לא מעט מורים אשר לא הוכשרו כלל וכלל ללמד מקצועות ליב"ה. יתרה מכך, תוכנית הלימודים במוסדות אלה כלל לא תואמות את תוכנית הלימודים במוסדות המלמדים ליב"ה כפי דרישת משרד החינוך.

בנוסף, כוללת התוכנית תמריצים להקמת מסגרות תיכונית חרדיות, שישמשו כחלופה לישיבות הקטנות, וישלבו לימודי בגרות לצד לימודי הקודש.

שר החינוך שי פירון נקט שורה של מהלכים לחיזוק הרגולציה על המגזר החרדי. לפי הדיווח, עד כה, 18 מוסדות השייכים לחינוך החרדי הצטרפו לרשת החינוך החרדית של משרד החינוך. במקביל, כזכור, במסגרת הסכם שנחתם עם רשת מעין החינוך התורני של ש"ס, תוכנית הליב"ה תוכנס באופן מלא לבתי הספר של הרשת.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

47 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

27
בס"ד
רוי
26
להסתגר ולהסתגר
צארלי
25
כול חברי מחפשים עבודה ומתבזים בעבודות פשוטות. הגיע הזמן להכין תשתית שאנשים יתפרנסו בכבוד בעתיד. זה לא יאומן שכל מי שלומד במוסד חרדי מוכשר בכדי להיות אך ורק אברך, ורובם בסוף לא אברכים ויוצאים קרחים מכאן ומכאן
בעד התכנית
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות