כיכר השבת
שנאת חרדים בבית שמש

"חבל שאני לא יכול לתלות אותך"

הבחירות בעיר בית שמש קרובות לסיומן, אולם השנאה בין המגזר החילוני והחרדי בעיר עדיין קיימת במלוא עוזה. פעיל במטה אלי כהן, כתב לפעיל חרדי שניסה לשכנע אותו לתמוך במשה אבוטבול: "חבל אנחנו לא באיראן, היינו תולים אתכם בכיכר העיר כמו בני המן". יועץ תקשורת של כהן: "זה לא תקין ולא ראוי בכלל" (חדשות)

|
19
| כיכר השבת |
מטה בחירות חרדי בעיר בית שמש, היום (צילום: פלאש 90)

מערכת הבחירות הנוכחית בבית שמש כמו גם זו שלפניה, לוותה במלחמה אמוציונלית בין חילונים, דתיים וחרדים. נדמה שגם שעות אחדות לפני סגירת הקלפיות בעיר בית שמש, רוחות השנאה עדיין נושבות בעיר.

בניסיון להוציא מצביעים נוספים אל הקלפי ובכך למקסם את אחוזי ההצבעה, שני הצדדים עשו כל שביכולתם לשכנע את תושבי העיר להצביע עבור מועמדם. חלקם יצאו לרחובה של עיר וחלקם ישבו במטה הבחירות ושגרו הודעות כתובות לסלולרי של המצביע הפונטציאלי.

פעיל חרדי התומך במשה אבוטבול - המועמד החרדי לראשות העיר ובמאיר בלעיש למועצת העיר, שיגר הודעת טקסט לפעיל מוכר במטה החילוני ובו ניסה לשכנעו להצביע עבור המועמדים הנתמכים על ידי הציבור החרדי.

המועמד החרדי משה אבוטבול (צילום: פלאש 90)

"תצביעו לחיים, תצביעו למשה אבוטבול ומאיר בלעיש שמעולם לא הוציאו מילה רעה נגד המחנה השני", כתב הפעיל החרדי, תוך שהוא מסביר מדוע לבחור דווקא בהם, "אלו קידמו את העיר 50 שנה קדימה מתקופת החושך של דני ועקנין אל קדמה של קניונים, בניה נרחבת ופרנסה לכולם".

(צילום מסך)

"נכון זה לא מושלם ויש מקום לשפר. אבל רק כאלו עם אהבה בלב יכולים לבצע את התיקון הנדרש. שימו מאיר בלעיש פתק הצבעה "ה" ומשה אבוטבול ראש העיר. וככה תקנו לכם מעמד בצבא ה' ותתבדלו מצבא השנאה כ.ר.ע.מ". הוסיף הפעיל החרדי.

הפעיל סיים את הודעתו בתחינה: "אחים תפיצו לכולם שלא יפלו בגיהינום שנאת אחים כי רק באהבה ננצח וכשאלי כהן ושותפיו יראו את האהבה מנצחת אולי יבינו את טעותם ויתחברו אלינו לאהבת אחים כי כולנו אחים כולנו יהודים".

הפעיל שקיבל את ההודעה, שכאמור תומך במחנה החילוני, רתח מזעם מהנכתב בהודעה, והגיב בחריפות: "הוי לכם מוכרי העיר. חבל אנחנו לא באיראן היינו תולים אתכם בכיכר העיר כמו בני המן... בוגדים".

המועמד החילוני אלי כהן (צילום: פלאש 90)

ביקשנו את תגובתו של הפעיל החילוני לנוכח ההשתלחות חסרת הרסן, אך זה בחר לנתק השיחה באומרו "עזוב אותך משטויות".

איתן זליגר, יועץ התקשורת של אלי כהן מסר בתגובה ל"כיכר השבת": "זה לא תקין ולא ראוי בכלל", אך הוסיף: "אם היית בא לפה היום ורואה איך שבאב חרדי מתקשרים לכל הטלפונים ומנסים להשבית לנו את העבודה ייתכן שגם אתה היית חוטף ג'ננה".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

19 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

10
מלחמת היהודים היתחילה מדוע יום אחד הוא יפול השאלה היא מתי.
דרשן רזניק כהן
9
מחרחרי ריב ומדון
חי
8
כשהרבנים שלכם מקללים את כל העולם ואשתו וקוראים להם עמלק אז זה בסדר,אבל כשמישהו מחזיר אז זה הסתה לרצח
איש אמת
אנחנו מקיימים "ועשית ככל אשר יורוך".
רפאל
בשביל שתשתמש בו ועשית ככל אשר יורוך זה רק לבי"ד הגדול שבירושלים, שלצערנו אינו קיים יותר אם דומה למלאך ה' .. קבלו תורה מפיהו, מכלל לאו אתה שומע הן
איש אמת
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות