

קרב חייו: הכניסה לעיר בית שמש הבוקר (שלישי) נושבת רוחות מלחמה, מלחמה על הבית, מלחמה על העתיד. קרב בין החילונים והדתיים שהתאחדו נגד החרדים. איש מבין הצדדים לא מתכוון לוותר על אף קול. שלטי חוצות מתנוססים בחלונות הבתים ובלוחות המודעות והמסר ברור: כאן נלחמים על הבית, להיות או לחדול.
כל אחד מן הצדדים רואה בצד שמנגד את מי שיקבור את החלום, את האפשרות לחיות האחד לצד השני ללא מלחמות. שני הצדדים מותחים ביקורת נוקבת ומטיחים האשמות זה כלפי זה.
יום המועד הגיע, המועד האחרון. החל מהשעה 07:00 בבוקר ועד לסגירת הקלפיות בשעה 22:00 בלילה, תושבי העיר זוכים בפעם השנייה בתוך חודשים ספורים לצאת ולממש את זכותם, שלאחר כפיית הבחירות החוזרות, נראית פחות דמוקרטית.
במערכות בחירות ארציות ומוניציפליות נהגו שני המועמדים להתראיין ולהציג את עמדותיהם השונות. אך לא כאן - לא בבית שמש. המועמד החילוני, אלי כהן, ממלא פיו מים ומסרב לדבר עמנו - כלי תקשורת חרדים. הסיבה: "הוא לא מפחד. פשוט כלי התקשורת החרדיים מסלפים את דבריו", מנסה אחד מאנשי המטה לטעון. הצעות חוזרות ונשנות כי עמדתו תוצג במלואה, נענו על ידי יועציו: "החלטנו כי עד אחרי הבחירות הוא לא מתראיין". פנינו ישירות לאלי כהן וזה השיב: "תודה רבה".
לעומתו, המועמד החרדי, משה אבוטבול, שברגעי הלחץ הגדולים החיוך לא מש מפניו, הסכים להתייצב ולהשיב לשאלותינו. אבוטבול מנהל כעת את קרב חייו הפוליטיים. בשנת 1993 הוא נכנס לבניין העירייה כחבר מועצה מן המניין, בתפקידיו השונים כיהן כסגן ראש העיר וממלא מקומו מטעם ש"ס.
בנובמבר 2008, ניצח אבוטבול את יריביו: ראש העיר המכהן דניאל וקנין מהליכוד ואת שלום לרנר נציג הציבור הדתי לאומי, עם 52% מקולות הבוחרים. בשנת 2013 התמודד אבוטבול לראשות העיר ונבחר לכהונה שנייה עם 51% מקולות הבוחרים, אך בשל כמה עשרות בודדות של זיופים שנתגלו, בית המשפט הכריע כי העיר בית שמש תלך לסיבוב שני.
המועמד החרדי נשמע אופטימי באשר לניצחונו. "כאדם מאמין בבורא עולם ומבין שצריך לעשות השתדלות, אני מאמין שלאור כל המאמצים שנעשו ולאור התפילות והברכות של גדולי ישראל, בסופו של דבר אני יישאר בתפקידי בעזרת השם", אומר אבוטבול בפתח דבריו.
"ברור שאם אלי כהן ינצח יהיה זה 'מזרח תיכון חדש" כי אלי כהן מציג אג'נדה אחרת לגמרי", מתייחס לאבוטבול לאפשרות בה יפסיד במערכה, "הוא מדבר על צמצום הבנייה, הוא מדבר על מקומות בילוי בשבת, הוא מדבר על קיצוץ בדברים שאנחנו מאמינים בהם ולכן אני מאמין שכל אחד צריך את החשבון האישי שלו ולראות מה טוב לו".
החילונים והדתיים תושבי העיר ומחוצה לה חוששים מניצחונו של המועמד החרדי, לאבוטבול יש הסבר מנומק לכך: "החשש של החילונים הוא בעיקר אצל פוליטיקאים או כאלה שהוסתו על ידי התקשורת שעשתה עבודה נהדרת, אבל התושב הפשוט, הרגיל וה'עמך' בעיר, יודע שאני לא כזה והוא לא קונה את כל הלוקשים שהצד השני מוכרים לו כי הוא רואה אותי 25 שנה מגיע לבתים, מרים טלפונים, עונה לאנשים ופוגש אותם, אז קשה ביום אחד להגיד על כבש שהוא איום ונורא וזאב וטורף ומאיים ולכן אני באמת רגוע שהתושבים לא יקנו את הלוקשים שהוא אומר".
לאורך מערכת הבחירות, המועמד החילוני, אלי כהן, כינה את משה אבוטבול כ"חרדי קיצוני". אבוטבול מסכים עם אמירה זו ומשתמש בה לסיסמת בחירות נוספת: "כן אני קיצוני בעשייה, הפכתי את בית שמש לפנינה: פתחתי ארבעה קניונים, בכבישים מרכזיים, עשינו הרבה דברים יפים. מלגות לסטודנטים. אני הייתי ונשארתי אותו חרדי, אני אדם עממי, הייתי ונשארתי בתנועת ש"ס".
אבוטבול סבור כי אם כבר מדברים על קיצוניות, מוטב שהמועמד החילוני יטפל בקיצוניים אצלו בבית הפוליטי: "באמת לפני שהוא מנסה לטפל בקיצוניים כדאי שיטפל בקיצוניים של המפלגה שלו שמכנים את הציבור החרדי כ'סרטן', פעילה מרכזית שלו אמרה זאת. או כאלה שאומרים 'חרדים תחזרו לאושוויץ' - זה קיצוניות ושיטפל בזה לפני שהוא מטפל באחרים".
"אנחנו יודעים שאמירות הן אמירות ריקות ואין בהם ממש וכשרבים לא זורקים סוכריות לכן אני לא לוקח ברצינות את דבריו כמו שאני לא לוקח ברצינות את זה שהוא רוצה להיות ראש עיר", מוסיף אבוטבול.
במידה ותוכרז כמנצח הגדול של הבחירות, האם תקרא למועמד החילוני, אלי כהן, לקואליציה?
"אנחנו מתעלים מעל כל השיקולים ובעבר היו כאלה שלא הלכו איתי וצירפתי אותם לקואליציה. הקואליציה הקודמת הייתה מקיר אל קיר ועכשיו אני ישאף שהקואליציה תהיה רחבה כמה שאפשר כולל אלי כהן, הוא אדם נחמד, כשלעצמו הוא נראה כזה יפה וגבוה".
לאורך מערכת הבחירות, בסיבוב הנוכחי וזה שלפניו, איפה טעית?
"קשה מאוד לדבר על זה כעת, גם אם יש דברים שצריכים תיקון אני לא יודע האם זהו כישלון. תמיד יש מקום לעשות בדק בית, צריך לחזק את קווי ההסברה אבל לא עושים זאת עכשיו אלא עושים זאת אחרי ניצחון או חלילה אחרי כישלון".
יום מתוח לפניו, הקרב על כל קול מגיע לשיא, אלפי פעילים בשטח יסייעו בכך, כאשר משה אבוטבול, שמתחיל את היום כראש עיריית בית שמש, מקווה מאוד לסיים את היום עם אותו תואר.