

הוועדה הפרלמנטרית לשווין בנטל בראשות חברת הכנסת איילת שקד מ"הבית היהודי" ממשיכה בדיוניה לאישור סעיפי חוק הגיוס החדש, ונדמה כי במה שניתן, רדיפת עולם התורה מקבלת עדיפות עליונה.
בדיוני הוועדה הוחלט ברגע האחרון לאשר כי עשרות מפקחים של משרד הביטחון יוסמכו להיכנס לישיבות ולחפש בהן משתמטים משירות צבאי, כך מדווח "ידיעות אחרונות".
בהצעת החוק הסופית הוכנס סעיף שיאושר היום (רביעי) בוועדה לפיו שר הביטחון יסמיך עשרות מפקחים שייכנסו אל היכלי הישיבות, יפריעו ללימוד התורה הקדושה, ויבדקו בעזרת רשימות ובהסמכה משפטית, האם התלמידים במקום שקיבלו פטור משירות צבאי בתמורה ללימוד תורה אכן נמצאים בישיבה ולומדים.
יצוין כי מדובר בהחלטה תקדימית שלא הופיעה אפילו לא בוועדת פרי, הוועדה הממשלתית שניסחה את החוק שעלה להצבעה בקריאה ראשונה.
עד היום, ביקורות דומות נערכו על-ידי פקחים מטעם משרד החינוך, שבדקו את מכסת התלמידים בישיבה, כדי לאשר את התקציב עבור כל ישיבה, אך הנתונים לא הועברו לידי מערכת הביטחון.
"החוק החדש יחייב אותם להעביר את ממצאיהם למשרד הביטחון, וחוץ מהם יופעלו בישיבות גם פקחים של מערכת הביטחון", מבהיר גורם בוועדה ל"ידיעות אחרונות".
שקד, ניסתה אמש לשנות את סעיף יעדי הגיוס, ולקבוע כי היעדים משנת 2017 יהיו בסמכות הממשלה, בניגוד להצעת החוק הממשלתית שקבעה יעדי גיוס. מנגד, עפר שלח טען כי יש לקבע את היעדים בחוק, כדי ששום ממשלה לא תוכל לשנות זאת. ב"יש עתיד" תקפו את הניסיונות של שקד "לעקר את החוק מתוכן", כלשונם.
מחלוקת נוספת בין שקד לשלח הייתה על מילה אחת, האם ייכתב בחוק כי הממשלה "הודיעה" על עמידה ביעדים - כרצונו של שלח, או שייכתב כי הממשלה "קבעה" שהחרדים עמדו ביעדים - כרצונה של שקד.
ברגע האחרון, ביטלה שקד את ההצבעה על הסעיף, כאשר גילתה כי נותרה לבדה מול ארבעה ח"כים שתמכו בנוסח הנוקשה יותר כלפי החרדים. שקד טוענת כי נאלצה לסיים את הישיבה מסיבות אישיות.
בתוך כך, ב"מעריב" דווח כי שבעה חברי כנסת ממפלגת "הבית היהודי" מאיימים להצביע נגד חוק הגיוס במליאת הכנסת, אם לא יבוצעו שינויים בחוק.
שבעת הח"כים הם - אורי אריאל, אלי בן דהן, ניסן סלומינסקי, מוטי יוגב, יוני שטבון, אורית סטרוק וזבולון כלפה. חברי הכנסת הניחו את האיום במהלך ישיבת הסיעה שנערכה השבוע, זאת לאחר מספר פגישות שקיימו ביניהם.
חברי הכנסת דורשים כי החוק יקבע שבכל שנה תהיה לממשלה הסמכות לקבוע האם החרדים עמדו ביעדי הגיוס או לא. המתנגדים לכך טוענים כי אם הדבר ייקבע בחוק הרי שהוא יעוקר מתוכן מאחר והממשלה תוכל לקבוע על עמידה ביעדים גם אם בפועל החרדים לא יספקו את מכסת הגיוס. השבעה הבהירו כי במידה והשינוי לא יתבצע הרי שהם יצביעו נגד החוק.
לפי הדיווח ב"מעריב", אורי אריאל הודיע ליו"ר המפלגה נפתלי בנט כי מדובר בתנאי חד וברור שהמפלגה צריכה להציב. בנט, כך לפי הדיווח, הגיב כי אינו מעוניין בסעיף הזה כדי שלא לעורר מהומות בקואליציה לאחר ההבנות שהושגו סביב החוק.
מהבית היהודי נמסר בתגובה לדברים כי "בישיבת הסיעה הושמעו דעות מגוונות, כמו בכל ישיבת סיעה".