

מנהיג קהילת "שובו בנים", הגאון רבי אליעזר ברלנד, שוהה בחודשים האחרונים בזימבבואה שבדרום אפריקה, בחסות איש עסקים המקורב אליו זה שנים ארוכות.
בתחילת השבוע, צוות משפטי בראשות שני עורכי דין, יצאו מהארץ לזימבבואה, על מנת להיפגש עם הרב ברלנד, ולדון עמו בנושאים השונים הנוגעים אליו.
במקביל נודע ל"כיכר השבת" כי הצוות המשפטי יחל באכיפת הסיקור התקשורתי בארץ על הרב ברלנד. עורכי הדין מתכוונים להגיש תביעות דיבה לבתי המשפט כנגד כלי תקשורת בארץ אשר סיקרו בצורה חד צדדית ומגמתית את הפרשיות שנקשרו בשמו של הרב ולכאורה פרסמו כתבות מסולפות.
בנוסף, בעוד מאות מחסידיו של הרב נערכו לנסיעה לזימבבואה לקראת ימי חג הפורים בכדי לשהות יחד עם הרב, הוחלט בימים אלו לבטל את הנסיעה ואת חגיגות הפורים שתוכננו להיערך.
חסידי ברסלב מתפללים לשובו של הרב ברלנד (צילום: עמינדב צביאלי)
גורמים בקהילה מנסים לקשר בין נסיעת עורכי הדין אל הרב וביטול חגיגות הפורים בזימבבואה לאפשרות כי מאחורי הקלעים נרקם לו מהלך לשובו של הרב ברלנד לארץ, אך אין לכך כל אישור רשמי מהגורמים המוסמכים בקהילה.
בתוך כך, מקורבו של הרב ברלנד, הרב אברהם אזולאי, חזר לארץ לחודש ימים לרגל הולדת בנו. מי שיחליף אותו במחיצת הרב ברלנד, יהיה הרב שלמה חיים ריכטר חסיד תוא"י לשעבר.
בשבוע שעבר, השתתפו מאות בני אדם בעצרת תפילה ברחבת הכותל המערבי,למען חזרת הרב אליעזר ברלנד. העצרת אורגנה בעקבות בקשת הרב ברלנד שאף חיבר תפילה מיוחדת אותה ביקש שהחסידים יאמרו למען שובו ארצה.