בחירות. יום של הצגה דמוקרטית החוזרת בסבב כמעט קבוע של מספר שנים. התושבים מחליטים על מי הם סומכים לעמוד בראש המערכת המוניציפלית ומי ייצג אותם בעתיד וידאג להם באופן הכללי, האישי, וכי חשוב בגובה העיניים.
הרצים יוצאים דחופים מבית לבית, כנסים, הרצאות, מסעות הסברה, מטות בחירות, מודעות צעקניות, בקיצור: גיוס של התושבים על ידי מאמץ של פעילי שטח שנרתמו למען המערכה ומנהלים למעשה את מערכת הבחירות.
בעיר בית שמש, המאבק הפוליטי מקבל משמעות נוספת, אמנם אותה שיטה דמוקרטית, אבל השינוי הסמלי משמעותי.
הציבור החרדי נרדף כבר תקופה ארוכה בתקשורת, בחקיקה כפייתית בכנסת, בהסתה בלתי פוסקת, במטרה להחלישו מתנהל מסע דה-לגיטימציה ובינתיים בהצלחה. לצערנו הכוח החרדי נחלש והגזרות רק מתגברות.
היום, מרגיש הציבור שנעשה לו עוול כפול, לא רק כלפי ראש העיר, אלא כלפי כל אחד ואחד מתושבי העיר שבחירתו נפסלה. בעת הזאת, התנקזו מאבקי דת ומדינה למקום אחד שהפך לסמל המאבק. בית שמש.
לכן האחריות כבדה יותר על כל אחד באופן אישי למען הכלל. התחושה, אחד למען כולם, עד לניצחון ולהשבת כבודו שאבד בהשגחת הבג"ץ ממלאת את רוב הציבור ולא לחינם.
הדגל החילוני שירד לחצי התורן, הונף שוב למעלה עם פרסום פסיקת בג"ץ על קיום בחירות חוזרות. הדגל מתנופף ברוח בגיבוי בית המשפט הגבוה לצדק, ויחד איתו גוברת ההסתה שליוותה את מערכת הבחירות. לכן הפעם, המאמץ צריך להיות כל אחד כלפי עצמו ולמענו וכולם כאיש אחד למען כולם.
היריב המתמודד מול ראש העיר המכהן הצהיר שהוא מקיים את היהדות בדרכו שלו, הוא נוסע בשבת ואפילו הבטיח למצוא פתרונות למחלליה. האם אפשר לנהל כך גם את העיר "בדרכו שלו" ללא התייחסות לספר החוקים? אבל אין אנו מצפים ממי שיוצג על ידי המפלגות כמו הבית היהודי ויש עתיד, שחרטו על דגלם את המאבק נגד החרדים להתנהל ביום שאחרי "בדרכנו שלנו".
הכינוי שבחרו יועצי התקשורת לכנות את ראש העיר והחרדים הוא "קיצונים". אבל נקודה אחת חשובה הם שכחו להזכיר שבכל מקרה "הקיצונים" לשיטתם יהיו הרוב במועצת העיר. יצוין כי כבר היום נשלט המתמודד כהן על ידי קיצונים אותנטיים מבית המדרש החילוני השולטים על אדם חסר ניסיון פוליטי ומנווטים אותו למחוזות השנאה והפילוג.
פוליטיקה בגרוש: כעת, נקרתה בפניהם הזדמנות פז להוכיח שההסתה משתלמת. וההזדמנות שלנו להוכיח שהסתה סופה לכישלון. ניצחון בבחירות בעיר בית שמש שהפכה לסמל המאבק בין האור ובין החושך (לפי הגדרתם) ממשיך במאבק פוליטי ולא קשור לעשייה הרבה שנעשתה בשנים האחרונות ולתכנון העתידי. אם נמדוד עשייה כפרמטר מכריע, ידו של ראש העיר אבוטבול על העליונה, 5 שנים הוא מכהן כראש עיר ולמעלה מעשרים שנה מכהן בתפקידים ציבוריים בעירייה, חלקם בהתנדבות מלאה, מכיר כל סעיף תקציבי וזמין לכל פנייה להשתדל לעזור. מולו מתמודד אדם ללא ניסיון שנתמך בידי המפלגות "יש עתיד" ו"הבית היהודי". לנו הציבור, יש נסיון כואב עם כאלה שאין להם נסיון, ראו מקרה יאיר לפיד - שר אוצר ללא ניסיון שפגע בשכבות החלשות ומעמד הביניים וכל הישגיו שנמדדו עד היום מסתכמים בדיבורים על גיוס בכפייה.
לא עוצרים את העשייה
צו הגיוס שנשלח בימים אלו על ידי גדולי ישראל מזהיר אותנו בקום ועשה או 5 שנים של חרטה, בגלל פתק בקלפי. המהפכה בעיר רק החלה, 5 שנים אינם מספיקים כדי להשלים את הפרויקטים הנמצאים בקנה. מעורבותו של ראש העיר לקידומם חשובה בהקמתם.
אין זה מובן מאליו שראש עיר מדבר עם התושבים בגובה העיניים, ספרדים, אשכנזים, חילונים, מסורתיים, כולם מוצאים אוזן קשבת. התנהלות אחראית זו הביאה לשקט חברתי שנשמר למופת לעומת ימי ועקנין "העליזים" בכהונתו כראש העיר בקדנציה הקודמת, הפגנות, אש ותימרות עשן.
בנוסף, קיבל ראש העיר פרס ניהול תקין במשך 3 שנים רצופות משר הפנים לשעבר אלי ישי ומשר האוצר דאז יובל שטייניץ. אות כבוד זה מכבד את כל תושבי העיר שבחר באדם שייצב את המערכת לפני קריסתה.
בימים הקרובים יפקדו את בתי התושבים בעיר הוותיקה, אברכים, פעילים, ותושבים רבים שבחרו להמשיך בעשייה הרבה למען העיר, יאמרו את האמת ויציגו את העובדות. בחוגי הבית והכנסים בהם ישתתפו הם יוכלו להגיע בידיים מלאות ובבחינת ה-"דע מה שתשיב" יקבלו התושבים נתונים מפתיעים בעזרה הרבה שהגיש ראש העיר העומד בראשות ש"ס במועצה לכולם, לא רק לחרדים.
רשימה חלקית לשירותכם:
פיתוח כביש 10 וכביש 38 שגרם לאבדות בנפש והיה תקוע שנים רבות. הישג זה נחשב להצלת חיים.
מחשב לכל תלמיד-פרויקט חינוך שיועד לציבור הכללי.
שדרוג קניונים ומסחר שהוסיף מאות מקומות תעסוקה לתושבי העיר.
שדרוג פני העיר בכניסה-פרויקט המשפר באופן משמעותי את חזות פני העיר.
מלגות לסטודנטים מכל המגזרים.
הקמת מועדון לצעירים בעיר הוותיקה.
ספורט-חידוש אצטדיון כדורגל.
הקצאת כיתות לימוד לכל המגזרים.
תכוניות חצר פעילה להתמודדות עם תלמידים בעלי צרכים שונים.
3000 דונם שהושגו על ידי שר הפנים דאז אלי ישי ובו יוקמו בזכות הקשר הצמוד שמנהל ראש העיר גם בימים אלו עם בכירים במשק להעתיק את מפעלם בתנאים מועדפים לעיר בית שמש-התוצאה: הכנסות נוספות לעירייה להשקעות נוספות בעיר ומאות מקומות תעסוקה נוספים.
פינוי בינוי- הקמת מגדלי מגורים, פתרון מתאים לאוכלוסייה הצעירה.
בית יד לבנים לזכר חללי הנופלים במערכות ישראל .
הקמת שכונה לציבור הדתי לאומי.
הקמת 30 גני משחקים והצללתם.
בניין עירייה חדיש לשירות התושבים ובעלי מוגבלויות שכניסתם לבניין העירייה הישן לא התאפשר בשל אי נגישות.
קידום מקצועי לעובדי העירייה ללימודי השכלה גבוהה.
המשכורות לעובדי העירייה משולמות במועדן בניגוד לעבר שעיכוב השכר גרר לשביתות למורת רוחם של התושבים.
סיוע לארגוני החסד.
סיוע לתרבות תורנית.
השוואת תנאי התלמידים במתן צרכי מוסדות החינוך.
סיוע בבניית בתי כנסת ומקוואות.
פיתוח שוק קניות חדיש, מודרני ובטיחותי.
מועדון לקהילה האתיופית.
לסיום סיפור כמשל: בעיירה היהודית חי אדם בשמחה יחד עם אשתו ועשרת ילדיו ולהם פרה שהניבה מידי יום חלב שהספיק לבני הבית. יום אחד דפק שכנו על הדלת והצהרה מוזרה בפיו, "יש בחצרי חמור שמובטח לך שיעבוד קשה בהובלות ותוכל להרוויח שכר רב מהשירות שיעניק לתושבים וכדאי לך להחליף בפרתך שאינה עובדת". לאחר מסע שכנועים והפחדות שאם לא יסכים להחליף יורע מצבו בוצעה העסקה, הפרה עברה לשכן ובעל הפרה קיבל תמורתה חמור. אך אבוי, יום למחרת התגלה שהחמור לא עסק מעולם בהובלות וכרע תחת הנטל. אז הבין בעל הפרה שלעולם "לא מחליפים פרה בחמור בפרט כשאין לו נסיון".