בני ברק: המקוואות ישלמו על המים

תושבי בני ברק זועמים בעקבות הודעת העירייה לבעלי המקוואות הפרטיים כי החל מהחודש הבא עליהם לשלם בעבור השימוש במים וזאת כחלק מהמדיניות של תאגיד "מי ברק" (חדשות)

|
10
| כיכר השבת |
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

סערה בבני ברק: העירייה הודיעה לבעלי המקוואות הפרטיים כי החל מהחודש הבא עליהם לשלם בעבור השימוש במים וזאת כחלק מהמדיניות של תאגיד המים "מי ברק".

בהנהלת התאגיד זימנו את בעלי המקוואות לשיחה והבהירו להם כי מעתה ואילך עליהם לשלם באופן שוטף עבור השימוש במים. אלא שמתברר כי הדבר גורם לסערה של ממש הן בקרב בעלי המקוואות הפרטיים והן בקרב התושבים.

לדברי גורם המעורה בנושא, ישנם כיום בעיר התורה עשרות מקוואות פרטיים שאינם מתוקצבים על-ידי העירייה וכי מימונם מגיע מתורמים פרטיים וכן מכניסות האנשים.

"עד היום", מסביר הגורם, "שרר הסכם בלתי כתוב בין העירייה לבעלי המקוואות לפיו אמנם העירייה לא מסייעת בתקצוב השוטף אולם אינה גובה את מחיר המים, בשל כך יכלו בעלי המקוואות לסבסד את מחירי הכניסות. כעת החליטו בעירייה לשנות מדיניות ולגבות את הכסף מה שעלול לעלות את המחירים לציבור ואכן גם בקרב התושבים שורר מירמור רב".

אבי תושב בני ברק אומר הבוקר ל"כיכר השבת" כי "בכל העיריות ברחבי הארץ דואגים לתקציבי תרבות ופנאי. כאן בב"ב ברוך ה' התושבים לא צורכים את הדברים הללו אולם לנו יש צרכים אחרים. טבעי לצפות מעירייה חרדית שתשתתף בהוצאות המקוואות ולו באופן פאסיבי ע"י שלא תגבה את הוצאת המים.כ עת מתברר כי גם את המעט הזה מסרבים בעירייה לתת. בשביל מה אנחנו משלמים ארנונה ומיסים? אני מאוכזב שדווקא ראש עירייה חסידי בוחר להתעלם מהנושא החשוב הזה ולפגוע במקוואות".

במקביל מופיעות הבוקר מודעות אנונימיות על לוחות המודעות בבני ברק בהם נכתב כי "העירייה סוגרת מקוואות". במודעה נכתב כי במשך למעלה מ- 70 שנות קיומה של עיר התורה והחסידות לא הוצרכו בעלי המקוואות לשלם בעבור השימוש במים, ואילו דווקא כעת הודיעה העירייה שהחל מהחודש הקרוב היא תחל לגבות כסף עבור מים. "מדובר בגזירה שהינה צו סגירה לעשות מקוואות בעיר. היכונו למחאה חריפה", נכתב במודעה.

מנגד גורמים בעירייה מסבירים ל"כיכר השבת" כי הטענות מופרכות. לדבריהם, "גם המקוואות העירוניות משלמות לתאגיד המים מחיר מלא על צריכת המים. על פי החוק אין לאף אחד פטור ולכן גם על בעלי המקוואות הפרטיים לשלם".

"הצעד הזה נעשה ע"י התאגיד וללא כל קשר לעירייה במטרה להימנע מהצורך לשלם את כל החובות החל מיום הקמת התאגיד. בכדי להקל על המקוואות הוחלט לגבות רק מכאן ולהבא אולם מזה אי אפשר להימנע כאמור על פי חוק", אומרים בעירייה.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
אולי תסבירו לי מה ההבדל בין כל תושב העיר המחוייב לשלם עבור צריכת המים שלו ללא ויתור והנחה לבין צרכנים המים למקוואות? מדוע עד היום הם לא שלמו? מי ממן את זה? אם העירייה - באיזה סמכות? הם נותנים שרותי טבילה בחינם ??? אין כניסה חינם, אז שישלמו כמו כל תושב ועסק.
נחמיה
5
המדינה הכירה בחשיבות לימוד התורה, לכן מממנת בשבעה מיליארד ש"ח בשנה.הגיע הזמן שיכירו גם בחשיבות הטבילה, המטהרת את האנשים ואת סביבתם, כפי שנאמר:" והיה מחניך טהור."
דן סגל
4
אני טובל בשני מקוואת אחד שמתוקצב ע"י ערית ירושלים משרד הדתות ואחד פרטי ו המחיר במקווה של העריה 14 ש"ח ביום שישי 10 ש"ח חול , המקווה מלוכלך! לא משופץ ! לא נקי! ולא תמיד יש מיים חמים ! ולעומת זו יש בשכונה אחרת מקווה פרטי המחיר 10 שח שישי ו 7 ש"ח בחול - מוסיפים שקל מקבלים שקית שמפו, המקווה משופ
זה מהסטנדר
תשלום למקווה להיטהר, כמו הוצאות שבת ותלמוד תורה, עליהם נאמר לוו עלי ואני פורע, כדי לא לחסוך בהוצאות אלה.
דן סגל
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות