

שופטי בית המשפט העליון פרסמו בצהריים (שלישי) את הכרעתם כי בעיר בית שמש ייערכו בחירות חוזרות בעקבות הזיופים שהתגלו בבחירות שנערכו בעיר.
שופטי בג"ץ החליטו פה אחד לדחות את העתירות שהוגשו נגד הכרעת בית המשפט לעניינים מנהליים כי ייערכו בחירות חוזרות לראשות העיר ולמועצת העיר.
הרכב השופטים שהחליט על עריכת בחירות חוזרות בעיר מונה את הנשיא אשר גרוניס, והשופטים אליקים רובינשטיין ועוזי פוגלמן.
כעת, לאחר הכרעת בג"ץ, מוטל לפתחו של שר הפנים גדעון סער להודיע על תאריך לבחירות חוזרות וההערכה היא שהבחירות יתקיימו בחודש הבא.
שר הפנים גדעון סער מסר מייד לאחר החלטת בג"צ כי הבחירות החוזרות יתקיימו ביום שלישי, ט' באדר ב' תשע"ד, 11.3.1.
סגן ראש העיר שמוליק גרינברג מסר בתגובה כי "אין ספק שהלחץ הציבורי השפיע ובית המשפט נסחף לאווירה התקשורתית המסיתה, ולא בחן בענייניות את חומר הראיות הדל והקלוש. צר לי לומר שאם זה היה במקום אחר, פסק הדין היה שונה. מצער מאד שהיכן שיש ניחוח חרדי, פסק הדין פועל בהתאם ולא לטובתנו".
"יום בו פוסלים בפס"ד נדיר וחסר תקדים בחירות דמוקרטיות על סמך שמועות ובדלי ראיות, הוא יום אבל לדמוקרטיה ולמדינת ישראל. אין לנו ספק שתושביה הנאמנים של בית שמש יוכיחו שוב כי לא ניתן ליטול את זכות הבחירה מידיהם ולא יועילו כל הניסיונות לשנות את תוצאות הבחירות. הציבור אמר את דברו פעם אחת ויאמר זאת בקול ברור שוב", אומר גרינברג.
העיר בית שמש חוותה מערכת בחירות סוערת ביחסי חרדים וחילונים, כאשר בסופו של דבר התוצאה הייתה פער של 956 קולות לטובת ראש העיר משה אבוטבול מול המועמד החילוני אלי כהן.
במהלך יום הבחירות, נחשפה דירה בה זויפו תעודות זהות, המשטרה פתחה בחקירה וטענה כי בעיר אירעו עשרות מקרים של זיופים. בעקבות כך, ולאחר עתירה שהגיש המועמד המפסיד אחלי כהן והיועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, הכריע בית המשפט לעניינים מנהליים כי בעיר ייערכו בחירות חוזרות.
ראש העיר משה אבוטבול הגיש על-כך ערעור לבג"ץ באמצעות פרקליטו עו"ד יעקב וינרוט שניסה להדוף את טענות השופטים בהחלטתם להורות על בחירות חוזרות.
וינרוט פתח את כתב הערעור בדברי ביקורת כנגד נוסח פסיקת השופטים שהאשימו את כלל האוכלוסייה החרדית בזיוף הבחירות: "בית המשפט נטל לעצמו קנה מידה - שאפילו המדינה לא העלתה אותו כקנה מידה ראוי - המטיל בהגדרה סטיגמה ודופי פלילי באנשים הנמנים על ציבור מסוים רק משום היותם נמנים על הציבור הזה, כאשר עצם השייכות לציבור הזה מהווה קנה מידה להיקף הפגם".
הפרקליט ביקש לדחות את הטענות כי קיצוני החרדים הנמנים על קהילת הקנאים היוו חלק בזיופי הבחירות. לפי פסק הדין, קהילת הקנאים בבית שמש מונה כ-1400 איש, וממילא ניתן לסמוך על מספר זה בכדי להבין כי אלו יכלו להטות את תוצאות הבחירות.
"מה שאומר בית המשפט למעשה הוא שאם קיימת קהילה של חרדים, ואותרה התארגנות מתוכננת להטות בחירות, קיימת בהגדרה אפשרות ממשית שכל בני הקהילה, כולם כאיש אחד, נטלו חלק במרמה. זוהי אמירה קשה, זוהי אמירה המטילה סטיגמה ומכפישה ציבור שלם, מכוח עצם היותו וקיומו. היא פוגעת בכבוד האדם. אמת מידה כזו הינה פסולה מיסודה וכבוד בית המשפט מתבקש לבטל אותה" נכתב בערעור.
בנוסף, מועמד נוסף לראשות העיר, מאיר בלעיש, ערער גם הוא וטען באמצעות עורך הדין אילן בומבך כי אין היגיון לערוך בחירות חוזרות מאחר והזיופים שהתגלו פחותים מפער הקולות בין שני המועמדים, אבוטבול ואלי כהן.
אך כאמור, שופטי בג"ץ החליטו לדחות את העתירות והורו על עריכת בחירות חוזרות בעיר.
מוקדם יותר היום החליטו שופטי בית המשפט העליון כי בעיר נצרת ייערכו בחירות חוזרות.
השופטים החליטו לקבל את העתירה שהגיש עלי סלאם, המועמד המפסיד בבחירות, וכתבו בפסק הדין כי "הבחירות לראשות עיריית נצרת שבו והגיעו לפתחנו לרקען של טענות חמורות לאי-סדרים בבחירות, והכול לרקעו של הפרש דק מן הדק במספר הקולות שקיבלו שני המועמדים המרכזיים בבחירות אלה, בבחינת "כל קול קובע".