

בג"צ VS חרדים: החלטת שופטי בית המשפט העליון נגד המשך תקצוב תלמידי הישיבות שלא גויסו לצבא, הביא אותנו לבדוק את יחסי הדו-קרב בין השופטים עצמם ופסיקותיהם לבין האוכלוסייה החרדית. האם לפסיקותיהם - היסטוריה עקבית - אנטי חרדית.
אהרון ברק שימש כנשיא בית המשפט העליון (2006-1995), לאורך השנים פסיקותיו היו שנויות במחלוקת, כך למשל התיר לייבא חזיר, התיר חוקי היסוד שהפכו את כל הנושא של חופש העיסוק - שאפשר לעבוד בשבת והקלה בגיורים.
אקורד הסיום של דורית בייניש כנשיאת בית-המשפט העליון: לעיני מצלמות התקשורת, בכירי המערכת המשפטית ואישי-ציבור - נתנה בייניש את פסק-הדין האחרון שלה.
בייניש, ברוב של 7 שופטים, פסקה כי הסעיף בחוק הביטוח הלאומי השולל גמלת הבטחת הכנסה מאנשים המשתמשים ברכב - אינו חוקתי.
עו"ד משה מורגנשטרן בא והולך זה שנים במסדרונות בתי המשפט, גם הוא סבור כי פסיקותיהם של שופטי בג"צ מעולם לא היו בעד חרדים.
בשיחה עם "כיכר השבת" אומר עו"ד מורנגשטרן כי "בשלושים השנים האחרונות בג"צ באופן עקבי מוציא פסיקות שהם בניגוד גמור להלכה ולכל נושא דתי. אם נזכור את פרשת עמנואל, לימודי הליב"ה וביטול חוק טל. בהיסטוריה היותר רחוקה ייבוא חזיר לישראל, שבתות. זאת אומרת שלאורך כל הדרך הגישה היא גישה של נגד הדת".
"אני מתקשה לציין פסקי דין שבהם הם פסקו לטובת החרדים, ממש לא זוכר. המגמה היא ברורה וחד משמעית לאורך כל ההיסטוריה של בג"צ בכל השנים האחרונות, לכאורה הייתי אומר כל פסקי הדין הם כך", מוסיף הפרקליט החרדי.
לעו"ד מורגנשטרן הסבר משלו, מה גרם לשופטים לפסוק לאורך ההיסטוריה נגד נושאים הנודף מהם ריח דת: "השופטים חילונים ומהשקפת עולם חילונית ליברלית, אין דת. וממילא אם זו הגישה אז מה השאלה בכלל אם מותר לייבא חזיר לישראל או שאי אפשר? למה להתיר לבחור ישיבה ללמוד תורה שילך ויעשה צבא. הם לא מקבלים את הגישה כי הם חיינו ואורך ימינו ובלי תורה אין זכות קיום לעם ישראל ולכן ביטלו את חוק טל הפוגע בשוויון לפי הגישה שלהם. הם לא מבינים שלומדי התורה מחזיקים את החיילים".
"מה השאלה בכלל אם ללמוד לימודי ליב"ה או לא, הרי זה חשוב (לשיטתם - צ.ג.) יותר מלימוד גמרא אז ברור שצריך לתת צווים בנושאים האלה. ולמה שכהן לא יתחתן עם גרושה ולמה שגיור רפורמי לא יהיה גיור?", הוא אומר.