איש "נטורי קרתא" תושב מאה שערים יצחק ברגל ירצה ארבע וחצי שנות מאסר בגין הצעתו לרגל עבור איראן.
הפרקליטות הגיע להסדר טיעון עם ברגל, לאחר שהואשם כי בשנת 2011 הואשם כי פנה לשגרירות איראן בברלין והציע לרגל נגד מדינת ישראל.
ברגל הואשם במגע עם סוכן זר וניסיון לסייע לאויב במלחמה נגד ישראל. במסגרת הסדר הטיעון ברגל הודה באישומים נגדו ונידון ל-4.5 שנות מאסר.
בית משפט המחוזי בירושלים אישר את הסדר הטיעון.
עו"ד יאיר נהוראי פרקליטו של ברגל אמר לאחר הדיון: "בנסיבות העניין ולאחר ששקללנו את הבעד והנגד, אנו סבורים שזהו ההסדר הטוב ביותר".
יצחק ברגל, הוא תושב מאה שערים בן 46 שעלה לפני כ-40 שנה ממרוקו. יש לו שלושה בנים ושלוש בנות. בניו לומדים בתלמוד תורה "תורה ויראה" ובנותיו לומדות בבית הספר "בנות רחל".
בכתב אישום שהוגש נגדו הואשם ברגל בעבירות ריגול חמורות, הוא שוהה במעצר מאז חודש יולי. לפי כתב האישום, יצחק ברגל יצר קשר עם נציגי הממשל האיראני בברלין והציע להם את שירותיו באיסוף מידע מודיעיני על המדינה.
במהלך חקירתו, כפי שפורסם בעבר בערוץ השני, אמר ברגל כי "מדינת ישראל זה דבר אסור על פי התורה, אבל, טוב שזה לא יצא לבסוף לפועל".
"רציתי לאסוף עבורם מידע, זו ההשקפה של נטורי קרתא, חשבתי שאקבל מזה תמיכה כספית עבור העזרה ואיסוף המודיעין שהצעתי בעת שהייתי בשגרירות", סיפר ברגל, "אמרתי שאם הם צריכים שיתוף פעולה ושאני אהרוג איזה ציוני כדי להראות שיש פה משהו רציני, אבל לא התכוונתי לזה באמת".
"חשבתי שזה דבר טוב ללכת לשגרירות אירן ולשאול אם הם צריכים ממני עזרה, דברים כלליים, כמו איסוף מידע, כשלא ידעתי באותו הזמן במה בדיוק מדובר", הוסיף ברגל בחקירתו.
באשר לפגישתו עם נציגי איראן, סיפר ברגל כי "לרוב דיברנו על השקפה ועל הנושא של האם הם צריכים איזושהי עזרה. בכלליות, לא הייתה לי שום כוונה לשום דבר קטלני, אלא לדברים קטנים כמו איסוף מידע על ארץ ישראל והם אמרו: 'נעביר את זה לדרגים הגבוהים'. סיכמנו שאני אתקשר אליהם ואחרי חודש התקשרתי ואמרו לי שאין יותר אדם בשם האג'י באבא. מאז, אין לי שום קשר לנושא הזה".
ברגל סיפר על השיחה עם האג'י באבא: "אני אמרתי שיש יהודים שמדינת ישראל היא אסורה על פי תורתנו ודיברנו על זה; הצעתי שיתוף פעולה ראוי מאוד במטרה שיתחלף השלטון לשלטון של גויים. הייתה שיחה מאוד קצרה, בעיקר על הנושאים של ההשקפה. הם בעיקר הקשיבו ולא אמרו דבר".
ברגל סיפר מה ענה לשאלת האיראנים האם יצר קשר בעבר עם שגרירות זרה: "לפני 26 שנים, בשנת 1987, לפני שחזרתי בתשובה, הייתי אז רווק בן 24. נסעתי להולנד, ומשם לבלגיה. בבלגיה הלכתי לשגרירות לוב ושאלתי על אפשרות הגירה ללוב".