כיכר השבת

היועמ"ש: לדחות את ערעור אבוטבול

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, מבקש לדחות את הערעור שהגיש ראש העיר בית שמש, משה אבוטבול, על החלטת המחוזי, שהורה לערוך בחירות חוזרות בעיר (חרדים)

|
8
| כיכר השבת |
יהודה וינשטיין (צילום: פלאש 90)

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, מסר היום (שלישי) את תשובתו לבית המשפט וביקש שיותיר את החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים, שהורה על בחירות חוזרות בעיר בית שמש, על כנו.

לדבריו, "דינן של שתי הבקשות להידחות, כך שפסק דינו של בית המשפט המחוזי - על מכלול קביעותיו והנמקותיו החשובות, יוותר על כנו".

"היקף הליקויים החמורים, לצד תוצאות הבחירות שהוכרעו בהפרשים קטנים יחסית, לימד כי בפעילות העבריינית שנחשפה בחקירת המשטרה היה כדי להשפיע על תוצאות הבחירות בעיר בית שמש", טוען וינשטיין.

לטענת היועץ המשפטי, הטענות המועלות הן עובדתיות בעוד לפי חוק בקשת רשות ערעור בערעור בחירות ניתן להגיש רק על טענה משפטית.

כזכור, לפני כשבועיים הגיש עו"ד יעקב וינרוט, שייצג את ראש העיר בית שמש, משה אבוטבול, ערעור לבית המשפט העליון כנגד פסיקתו של בית המשפט המחוזי שהורה, לראשונה בישראל, על עריכת בחירות חוזרות בבית שמש.

בערעור כתב וינרוט כי "בית המשפט נטל לעצמו קנה מידה - שאפילו המדינה לא העלתה אותו כקנה מידה ראוי - המטיל בהגדרה סטיגמה ודופי פלילי באנשים הנמנים על ציבור מסוים רק משום היותם נמנים על הציבור הזה, כאשר עצם השייכות לציבור הזה מהווה קנה מידה להיקף הפגם".

כאמור, היועץ המשפטי לממשלה לא קיבל את טענותיו של וינרוט. וינשטיין סבור כי הבחירות המחודשות צריכות להיות גורפות, למרות שהמערערים טענו כי יש לבצע בחירות חוזרות רק בקלפיות בהן התגלו זיופים.

בבוקר יום חמישי הקרוב צפוי בית המשפט העליון לתת את פסיקתו האם יהיה ניתן בכלל להגיש את הערעור. הרכב השופטים שידונו בערעור יהיה נשיא בית המשפט העליון השופט אשר גרוניס. השופט אליקים רובינשטיין והשופט עוזי פוגלמן.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
הוא פוחד מערעור שיוכיח שהוא טעה!
ענת
4
אוהבים להרגיש מקופחים? למה אין פה בדל של ידיעה שבית המשפט הורה על בחירות חוזרות בנצרת? כמובן תצנזרו את דברי כיוון שהבעתי ביקורת עליכם?
שלום זגורי
3
פעם הבאה נצביע לאבוטבול ...
חרדק
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות